Slachtoffer mislukte ontvoering Beverwijk bleek hoofdrolspeler miljoenenwitwaszaak

BEVERWIJK - Afgelopen zaterdag vond een mislukte ontvoering plaats in Beverwijk. De 37-jarige Ridoan B. uit Beverwijk raakte ernstig gewond. Rechercheurs gingen na de brute ontvoering op onderzoek uit.

B. werd in maart nog veroordeeld in een beroepszaak waarbij het onder andere draaide om het witwassen van ruim drie miljoen euro. Het Gerechtshof in Amsterdam legde B. 48 maanden cel op voor het witwassen en het helen van gestolen auto-onderdelen. Het geld werd twee jaar geleden in juni gevonden in het garagebedrijf van B., aan de Inzet in Wormerveer. Het geld werd aangetroffen in een koelbox, zes autobanden, een opslaghok in een toiletruimte, een tas in een Mercedes personenauto en uit een jas die een medeverdachte probeerde mee te nemen en zo uit het zicht te houden tijdens de inval van de politie. 

Ontkenning
B. vertelde tijdens zijn berechting dat hij het geld bewaarde voor een bekende van hem, waarvoor hij 20.000 euro zou krijgen. Ook zei hij dat hij niet precies wist hoeveel geld hij in zijn pand verstopte. Hij wilde niet vertellen voor wie hij het geld bewaarde, omdat hij daar alleen nog maar meer problemen van zou krijgen. Volgens het gerechtshof was het geld afkomstig uit criminaliteit, maar dit verzweeg B. Daarnaast ontkende de Beverwijker dat hij de auto-onderdelen zelf had gekocht, maar deze bleken tussen 2012 en 2016 te zijn gestolen. B. zit nu dus niet meer vast, maar waarom hij nu alweer op vrije voeten is, is niet duidelijk.

Ontvoering
Afgelopen zaterdag werd de Beverwijker bij de Melis Stokelaan door ontvoerders een wit bestelbusje in getrokken. Getuigen belden de politie, die een achtervolging inzette. Op de Beneluxlaan kreeg de politie de bestelbus in het vizier, waarna de ontvoerders er met plankgas vandoor gingen. Op de Heemskerkse Hoflaan werd B. met zware verwondingen uit het bestelbusje gegooid. Tijdens de ontvoeringspoging zou er zijn geschoten. Er zijn vier verdachten opgepakt. Lees meer over de ontvoering via deze link.

Bron: Noord-Hollands Dagblad.

Meer berichten