Beverwijker (37) na gewelddadige ontvoering uit bus gegooid: vier verdachten aangehouden

BEVERWIJK - Gisteravond heeft de politie vier verdachten aangehouden na een gewelddadige ontvoering in Beverwijk. Een 37-jarige Beverwijker werd door gewapende mannen een wit bestelbusje in getrokken. Tijdens een achtervolging met de politie werd het slachtoffer uit het rijdende busje gegooid, meldt mediapartner NH Nieuws.

Op de Beneluxlaan werd het bestelbusje gespot door de politie. Toen de bestuurder de politie in de gaten kreeg, ging hij er met hoge snelheid vandoor via de Duitslandlaan, de Tolweg en de Hoflaan. Op de Hoflaan werd de ontvoerde man uit het rijdende busje gegooid. Hij bleek zwaargewond. Een inwoonster van Beverwijk zegt getuige te zijn van de ontvoering en hoorde geschreeuw. ''Ik zag hem de witte bestelbus in gegooid worden waarna de bus snel wegreed.''

Aanhouding
Op de Luxemburglaan stopte de bestelbus en probeerden de mannen te ontkomen, maar tevergeefs. De vier verdachten, mannen in de leeftijd van 25 tot en met 41 jaar, werden al snel aangehouden en zijn ingesloten.

Onderzoek
Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd met ernstige verwondingen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld. Tijdens de achtervolging werden er door de verdachten verschillende goederen uit het busje gegooid. De politie heeft meerdere locaties onderzocht met politiehonden en de forensische opsporing. Meerdere goederen werden hierbij aangetroffen en voor onderzoek veiliggesteld. De recherche zet het onderzoek voort en probeert na te gaan of er ook daadwerkelijk is geschoten.
 

Meer berichten