Foto: Gemeente Uitgeest (ontwerp spelen in koogpark)
Foto: Gemeente Uitgeest (ontwerp spelen in koogpark)

Spelen in Koogpark

Er wordt gewerkt aan een totaalplan voor spelen in het Koogpark. Zo zijn kinderen betrokken bij de keuze van speeltoestellen. En er is contact met een groep basketbalspelers over het opknappen van het veld. Voor het eerste ontwerp is ook de inbreng gebruikt uit de werkgroep De Koog van de Toekomst, de enquête en wijksafari's. De aandacht gaat vooral uit naar 'lekker sporten, bewegen, ontmoeten en buiten zijn'.

Afgelopen woensdag werd het eerste ontwerp gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners.

Het ontwerp (zie foto) bestaat uit drie onderdelen. Elk onderdeel is bedoeld voor een bepaalde leeftijdsgroep.

  • Links op de tekening is het sportdeel. Hier liggen de doelen en het basketbalveld. De tafeltennistafel wordt hier ook geplaatst. Dit deel is geschikt voor een brede doelgroep.    
  • In het middengedeelte komen toestellen die de jonge jeugd (4 - 8 jaar) leuk vinden, zoals: schommel, glijbaan, duikelrek en laag klimparcours.
  • In het rechterdeel, waar de kabelbaan ligt, komt een palen- en hoger klimparcours en een schommelmand en een klim/draaiglobe voor de wat oudere jeugd (leeftijd 9 -14 jaar)
  • Op de plek van tafeltennistafel komt een picknicktafel.

Nu de informatiebijeenkomst geweest is, is het nu de tijd om kleine aanpassingen te doen en de puntjes op de 'i' te zetten. Buurtbewoners kunnen tot 12 juli reageren. Het definitieve ontwerp staat vanaf 24 juli op de website. Als wij rekening houden met de levertijd, worden de speeltoestellen in het najaar geplaatst.

De planning voor de komende maanden is als volgt:

  • Juli: verwerken reacties en puntjes op de 'i'.
  • Juli: bestellen speeltoestellen.
  • September - oktober: plaatsen speeltoestellen.

Bron: Gemeente Uitgeest

Meer berichten