Foto: Aangeleverd

Zomerse editie van Tata Steel Marquetteloop: extra veel waterposten

REGIO- Afgelopen zondag vond de 38ste Tata Steel Marquetteloop plaats in Heemskerk. De temperatuur rees richting de 27 graden. Dat was genoeg reden voor de organisatie om extra waterposten te plaatsen. De vrijwilligers - die medailles uitdelen, waterposten bemensen en het verkeer in goede banen leiden - werden geadviseerd zich in te smeren en een petje te dragen. Veel bewoners stonden spontaan klaar met bekers water of sponsen. Echt Heemskerkse volkszin ten top.

Ondanks het warme weer telden de organisatie 1415 deelnemers aan de start, waarvan 752 kinderen aan de Tata Steel of Kids run en bijna 400 deelnemers aan de Maurice Versteyne 7 km loop. Dit leverde prachtige prestaties op. Op de 21,1 km kwam Christiaan Bosselaar met een tijd van 1:11:38 als eerste over de finish. Op de 2e en 3e plaats volgende Pierre- Yves Pichon en Tobias Pennekamp. Bij de dames was Evelien Hupkens het snelst op de 21,1 km met een tijd van 1:29:36. Suzanne Brummel en Lizzy Verdonk behaalden een eervolle 2e en 3e plaats.

De leerlingen van de Zevenhoeven kwamen deze editie in actie voor Kika. Chayenne van Breemen die in groep 8 van deze basisschool zit, kwam met het idee om een sponsorloop te koppelen aan de Marquetteloop. Haar broer Jayden in groep 4 heeft lymfeklierkanker en krijgt volop onderzoeken en behandelingen. Daar loopt de Zevenhoeven voor! Op vrijdag aanstaande wordt de cheque overhandigd.

De organisatie kijkt terug op een warm, maar sfeervol en geslaagd evenement. Volgend jaar vindt de 39ste editie van de Marquetteloop plaats op zondag 28 juni 2020.

Meer berichten