Acteur Jaap Hogendoorn als Corneliszoon (foto: Rob Vlieland)

Nieuw project haalt Cornelis Corneliszoon uit de vergetelheid

Cornelis Corneliszoon van Uitgeest is bij velen een onbekende, zelfs in Uitgeest waar hij leefde en zijn uitvinding deed. Dat verdient hij niet, want hij heeft een heel belangrijke uitvinding gedaan. Dankzij deze Corneliszoon kon vanaf 1596 hout gezaagd worden met een windmolen, waardoor het zagen dertig keer sneller ging en we genoeg hout hadden om de Hollandse handelsvloot over alle wereldzeeën te laten varen.

Groep zes van de Molenhoek vertelt u er graag meer over en wel op 28 juni van 1 tot 2 uur op het pleintje bij het gerechtshuis, Kerkbuurt 3. Ze zullen over Corneliszoon zingen, ze hebben een maquette gemaakt van Uitgeest in 1600 en zullen bij de maquette en de uitvinding uitleg geven. Een toneelspeler is in de rol van Corneliszoon gekropen om te becommentariëren wat de kinderen vertellen.

Een evenement dat u niet mag missen als u deze belangrijkste uitvinder van Uitgeest beter wilt leren kennen. Iedereen is welkom op deze eerste Cornelis Corneliszoon Dag wat hopelijk het begin van een traditie gaat worden.

Dus kom op 28 juni van 1 tot 2 uur naar Kerkbuurt 3. 

Meer berichten