Uitgeest neemt deel aan landelijke campagne 'Kom uit je schuld'

Naar schatting hebben 1,4 miljoen huishoudens in Nederland problematische schulden of een risico daarop. Dit kan het gevolg zijn van een echtscheiding, een ontslag of een maandhuurachterstand. Omdat veel mensen zich schamen voor hun schulden, durven ze vaak geen hulp te vragen en stapelen de problemen zich alleen maar op. De landelijke campagne 'Kom uit je schuld' is daarom opgezet om geldzorgen bespreekbaar te maken. Uitgeest doet mee aan deze campagne.


Veel Nederlanders hebben geldproblemen. Meestal wachten we 5 jaar met het zoeken van hulp, terwijl de schulden in die 5 jaar alleen maar hoger en hoger oplopen. Vaak wordt het bedrag in die 5 jaar ruim 10 keer zo hoog. De campagne 'Kom uit je schuld' wil dit voorkomen.

Schuldenambassadeurs staan in deze campagne centraal. Zij praten over hun eigen schuldproblemen. Met het uiten van zulke persoonlijke verhalen wordt laten zien dat iedereen in de financiële problemen kan komen, ook al is deze persoon rijk, arm, jong of oud. Zelfs een collega, vriendin, familielid, buurman of studiegenoot kan torenhoge schulden hebben, zonder dat dit direct zichtbaar is. De verhalen zijn er dus niet alleen om mensen die daadwerkelijk financiële problemen hebben te helpen, maar zijn ook een oproep om meer begrip te tonen voor mensen met schulden. Op de website www.komuitjeschuld.nl zijn de persoonlijke ervaringen van de schuldenambassadeurs te lezen. Op sociale media worden berichten gedeeld onder de hashtag #komjijeruit.

Bron: Gemeente Uitgeest.

 

Meer berichten