15000 man op Sportpark de Koog tijdens het ICGT 2019
15000 man op Sportpark de Koog tijdens het ICGT 2019 (Foto: Wijkagent Dennie)

Wijkagent Frans Pals over het ICGT toernooi

UITGEEST- Met het ICGT toernooi net achter de rug vroegen wij de wijkagent hoe het evenement verlopen is: "Een geweldig evenement dat weer fantastisch was georganiseerd. Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest bij of tijdens het toernooi. Alle avonden zijn goed verlopen. Geen geweldsincidenten. Wel zijn er diverse minderjarigen van het evenemententerrein verwijderd door de beveiliging, zij hebben uitstekend werk verricht", aldus wijkagent Frans Pals.

"Er zijn enkelen van het evenement verwijderd omdat ze iets te diep in het glaasje hadden gekeken en vervelend werden. De feesttent werd druk bezocht en het hoogtepunt was zondagavond. De uitloop verliep goed", vervolgt wijkagent Pals.

Na de uitloop stroomde de horeca in het dorp vol. Volgens wijkagent Pals was ook hier de sfeer goed behoudens een opstootje in de nacht van zaterdag 8 juni op zondag 9 juni tussen twee personen bij het verlaten van een horecagelegenheid. Deze personen vlogen elkaar in de haren, maar werden gelijk door de aanwezige  beveiliging uit elkaar gehaald. "Eén van de personen, een 16 -jarige Heemskerker wilde niet luisteren en werd door de politie aangehouden en met een proces-verbaal ter zake het verstoren van de openbare orde heengezonden", aldus de wijkagent die tevreden op het feestweekend terugkijkt. 

Meer berichten