Phacelia: een echte bijenplant
Phacelia: een echte bijenplant (Foto: Aangeleverd)

Milieutuin maakt meer ruimte voor de natuur

UITGEEST- Op zondag 23 juni zet de Milieutuin Uitgeest haar poorten weer open voor iedereen die geïnteresseerd is in ecologisch tuinieren. De tuin was oorspronkelijk vooral gericht op het kweken van biologische groenten voor eigen gebruik. Maar daarnaast proberen we de laatste jaren steeds meer ruimte te creëren voor de natuur. Omdat het aantal insecten, vogels en andere wilde dieren in Nederland terugloopt, willen wij van onze tuin een veilig plekje voor al deze dieren te maken. Dat doen we door middel van een vlindertuin, bijenkorven, schuilplaatsen voor egels, en bijvoorbeeld door nestkasten voor diverse vogels en vleermuizen.

Op de Open Dag krijgen bezoekers uitleg over deze nieuwe activiteiten. Daarnaast zijn er groenten, fruit, bloemen en planten in de aanbieding. Voor de kinderen is er een ruilbeurs voor DEKA tuinlego, en tenslotte zijn er enkele (amateur) kunstenaars uitgenodigd om hun werk op te stellen in de prachtige ambiance van de tuin.

Belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen op zondag 23 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur. Er worden rondleidingen verzorgd en er zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar. De tuin is te vinden aan de Tolweg in Uitgeest, tegenover Nr. 6, juist voorbij de kruising met Assum en De Weeg.

Meer berichten