Burgemeester Wendy Verkleij.
Burgemeester Wendy Verkleij. Foto: Aangeleverd

Burgemeester Verkleij: "De Hoop is kans voor ondernemer met goed plan"

Algemeen

UITGEEST - Eind maart keurde de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor voormalig erfgoedpark De Hoop goed. Centraal in dit plan staat de werving van een 'recreatieve' ondernemer. Burgemeester Verkleij roemt de unieke locatie: "Midden in het Uitgeestermeer met alle aansluitingen voor fietsen, wandelen, varen en zelfs auto's, dat lijkt me een mooie kans…"

Burgemeester Verkleij, ook bestuurslid van het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer, is blij met het nieuwe bestemmingsplan. Het biedt meer ruimte aan ondernemers: "Erfgoedpark De Hoop is een prachtige, kansrijke locatie. Met het nieuwe bestemmingsplan is het echt mogelijk om er als ondernemer je eigen draai aan te geven, van aantrekkelijke dagrecreatie tot meerdaags verblijf, van diverse horeca tot aan een museum en detailhandel. Zelfs een sauna is genoemd."

Om de recreatieve en natuurlijke waarden van de locatie te bewaken, stelt de gemeente wel de nodige kaders. In gesprek met inwoners en bestaande ondernemers zijn de wensen, en dus ook de grenzen, voor deze ontwikkeling geïnventariseerd. Daarbij is het wel mogelijk om, naast de bestaande gebouwen, nieuwbouw te realiseren. Wat burgemeester Verkleij betreft, zijn zo goede voorwaarden gecreëerd voor een succesvolle exploitatie op langere termijn: "Een krachtige ondernemer met een goed plan mag zich daarom zeer welkom voelen."

Watersporthart
Het voormalig erfgoedpark De Hoop bevindt zich in het midden van recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer, het 'watersporthart' van de regio. Het park sluit aan op vele routes voor fietsen, wandelen en varen naar en van vele unieke plaatsjes, buurtschappen, natuurgebieden, strandjes, jachthavens en een snelvaargebied. Op dit moment al wordt het aangesloten recreatieterrein Zwaansmeer en de nabijgelegen surflocatie jaarlijks door 120.000 mensen bezocht. Ook via de snelweg A9 en de provinciale wegen N203, N8 en N246 is de locatie goed te bereiken, terwijl er op en rond de locatie circa 350 parkeerplaatsen zijn. De ligging en de verbindingen vormen op zichzelf al een uitstekende uitgangspositie voor een onderneming die aansluit op de recreatieve economie in de regio.

Bestaande opstallen
Het totale erfgoedpark bestaat uit zo'n 2 hectare met bestaande opstallen met een karakteristieke houten uitvoering. Deze opstallen betreffen onder meer een casco opgeleverd gebouw voor horeca-activiteiten, dat met verdieping circa 700 m2 beslaat. Daarnaast zijn er verschillende loodsen, schuren, een instructieruimte en een scheepshelling.

Meer informatie
Op www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl/werving is meer informatie te vinden, maar geïnteresseerde ondernemers zijn welkom tijdens de open dag op 13 juni 2019. Aanmelden hiervoor is wenselijk via pbakker@recreatienoordholland.nl.

Visie indienen voor 8 juli
De werving van een nieuwe ondernemer is een initiatief van Recreatie Noord-Holland, de beheerorganisatie van het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Geïnteresseerde ondernemers kunnen hun visie indienen. Na beoordeling wil Recreatie Noord-Holland in juli bekendmaken met welke partij(en) deze visie(s) verder worden uitgewerkt. De uiterste datum voor het indienen van een visie is 8 juli 2019 voor 12.00 uur.

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 17 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 21 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 23 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant