Wladimir Dobber
Wladimir Dobber (Foto: Aangeleverd)

Koffie-ochtend en lezing over erfgoedtocht bij Fort K'IJK

Tijdens de koffie-ochtend bij Fort K'IJK op donderdag 13 juni vertelt Wladimir Dobber over de erfgoedtocht rond het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Deze prachtige fietsroute is af te leggen vanuit Fort K'IJK en brengt u langs idyllische plaatsen en buurtschappen en diverse flora en fauna van de veenweiden en polders. Het ideale decor voor een heerlijk dagje uit. Wladimir vertelt over het 'snoer van kralen om het meer', waarbij elke kraal een cultuur-historische waarde heeft. Hij laat zien dat deze regio veel fraais en interessants te bieden heeft, iets dat bij velen nog onbekend is. 

Na de lezing is het mogelijk om per fiets de erfgoedtocht (30 km) af te leggen. Bij Fort K'IJK vindt u oplaadpunten voor de elektrische fiets en u kunt in de Theeschenkerij terecht voor een kleine lunch of huisgemaakte taart. U maakt de dag compleet met een bezoek aan het Belevingscentrum in het fort, waar u met een audiotour kennis maakt met de geschiedenis en de natuurlijke omgeving van Fort K'IJK.

Wladimir Dobber woont in de oude pastorie van Krommeniedijk, met uitzicht op Fort K'IJK. Hij was, en is nog steeds, betrokken bij meerdere maritieme, historische projecten. Onder andere schreef hij mee aan een boek over Cornelis Corneliszoon van Uitgeest en de betekenis van de uitvinder van de houtzaagmolen voor de 17e-eeuwse scheepsbouw en scheepvaart.

Tijdens de koffie-ochtend biedt Fort K'IJK een podium aan mensen uit de regio met een mooi verhaal. Onder het genot van een goede kop koffie kunt u genieten van interessante lezingen en presentaties. Een gezellige ochtend met elke keer een andere spreker en in een ander thema. De koffie-ochtend vindt regelmatig plaats op een donderdag. Houd www.fortkijk.nl en facebook.com/fortkijk in de gaten voor actuele data.

Waar: Fort K'IJK, Lagendijk 22 Uitgeest

Wanneer: donderdag 13 juni om 10:30 uur

Toegang: Gratis (consumpties tegen betaling)

Meer berichten