Kelly Selvius
Kelly Selvius (Foto: Aangeleverd)

FC Uitgeest vrouwen 1 kan topseizoen niet bekronen met bekerwinst

Door: Ronald Arends

UITHOORN – FC Uitgeest Vrouwen 1 heeft een topseizoen, waarin het kampioen werd van de 4e klasse C, niet kunnen bekronen met de winst van de KNVB-beker. CSW uit Wilnis was in Uithoorn op het complex van Legmeervogels met 4-0 te sterk voor de ploeg van trainer Frits Walsmit.

En zo kwam er op een zonnige vrijdagavond om even voor half tien een einde aan een gedenkwaardige jaargang voor de vrouwen van FC Uitgeest. Niet eerder was een team zo succesvol dat het in één seizoen zowel het kampioenschap behaalde als in de bekerfinale stond.

Een kleine negen maanden geleden legde Vrouwen 1 met drie overwinningen in de groepsfase van de beker de basis voor het succesvolle seizoen. Die superstart kreeg een vervolg in de competitie. Met Sophie Walsmit, Sandy en Lenette Knaap als 'zomeraanwinsten' kreeg het middenveld er in één klap technisch vernuft, vechtlust en loopvermogen bij. Tot aan de winterstop liet de hele ploeg zich van zijn allerbeste kant zien. Alle wedstrijden werden gewonnen, waarbij de defensie (met Danique van Weelden als sluitpost) maar acht keer werd gepasseerd. Anouk Vrouwe, Ivana Zeeuw, Kelly Selvius, Floor Glorie en Roos Vrouwe toonden zich regelmatig ware krijgers en gaven hun tegenstanders amper ruimte.

En ook de aanval draaide op volle toeren. Lotte Smit, Bo Smit en Daniëlle Kortekaas regen de doelpunten aaneen, ondersteund door de veelzijdige Anouk de Goede en de creatieve Roxanne Kortekaas. Na de winterstop gaf de rentree van zowel Tanja Langendijk als Sanne Kaandorp ook weer een kwaliteitsimpuls aan de selectie, die tot het uiterste ging om op twee vlakken kansrijk te blijven. En met succes! Op 28 april werd via een klinkende 6-0 zege bij Spaarnwoude het kampioenschap binnengehaald, terwijl de ploeg zich via drie overwinningen in de knock-out-ronde voor de bekerfinale plaatste. Met name de gewonnen halve finale (3-1) tegen Zeemacht (drie dagen na de veroverde titel) was een spektakelstuk.

Op 12 mei tegen Velsen maakte Lotte de honderdste officiële goal voor de ploeg, die uiteindelijk 107 keer het net zou laten bollen. Prachtige cijfers in een even zo mooi seizoen, waarbij Robin Leijen en Nancy Walsmit eveneens een speciale vermelding verdienen. Ongelukkig door blessureleed, maar het team week in week uit trouw aanmoedigend. De supporters hebben van de ploeg genoten, op naar een mooie afsluiting in het Pinksterweekend!

Woman of the Match: Kelly Selvius

Als een ware aanvoerder loodste Kelly haar ploeg door het hele seizoen. Coachend, sturend, tackelend, koppend en scorend ging ze elke wedstrijd voorop in de strijd.

Afscheid nemen met de beker in handen was haar helaas niet gegund, maar tijdens het ABT komend weekend volgt ongetwijfeld een passend 'vaarwel'.

Meer berichten