De familie Rodenburg
De familie Rodenburg (Foto: Website van de Rodenburghoeve)

Natuurdag op de Rodenburghoeve met waterschorpioenen, uilenballen en pannenkoeken

UITGEEST- Vrijwilligersgroep De Crommenije organiseert samen met medewerkers van de biologisch/dynamische boerderij De Rodenburghoeve op luilakzaterdag, 8 juni, een natuurochtend. De Rodenburghoeve ligt als een diervriendelijke oase midden in het vogelrijke, landelijke buitengebied van Krommeniedijk en Uitgeest. 

Een van de grootste attracties vormen de waterbakken die de kinderen zelf met hun met schepnetten uit de sloot opgeviste "griezelige" beestjes mogen vullen. Donderkopjes, watertorren, bloedzuigers en waterschorpioenen: meestal zijn de kinderen niet bij de waterbakken weg te branden om het spannende onderwaterleven met eigen ogen te aanschouwen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook uilenballen zoeken en je vergapen aan die duizenden zoemende bijen in en rond de korven op het terrein van de hoeve.

Er wordt ook een soort "groene" speurtocht uitgezet via een speciaal uitgezet wandelparcours op en rond de hoeve. Ook trekken we in kleine groepjes langs de weilanden, om onder begeleiding van een vogelgids zoveel mogelijk (broedende) weidevogels, roof- en zangvogels te spotten. Misschien laat de bruine kiekendief zich wel zien? Er zijn verrekijkers beschikbaar. 

Op de natuurochtend van vorig jaar kon men getuige zijn van de geboorte van een kalfje, voor veel kinderen een openbaring om dat eens met eigen ogen te mogen aanschouwen. Misschien worden we ook dit jaar weer getrakteerd op beschuit met muisjes? In ieder geval is er ook aan de inwendige mens gedacht: na afloop kan iedereen in de kantine terecht voor een kopje koffie, thee of een glas limonade met een kleine versnapering. Er wordt soep geserveerd en voor de kinderen zijn er (gratis) verse pannenkoeken.

Meer berichten