Foto: F. Braaksma

Rondleidingen bij Fort aan Den Ham

UITGEEST- Zondag 26 mei is Fort aan Den Ham weer geopend voor publiek van 11:00 tot 16:00 uur. Ooit verboden gebied en geheim landschap, ijna onzichtbaar in het Noord-Hollandse land. Het fort ligt bij spoorlijn en provinciale weg N203 op de rand van Krommenie ter hoogte van de "Krokodil".

U kunt het volgende verwachten tijdens uw bezoek: exposities over de Bezettingstijd 40-45, Scouting, Politionele Acties in Nederlands-Indië, Linie van Beverwijk, Slag bij Castricum, Militaire communicatie, Koude Oorlog en Muziek door het Nederlands Grammofoon Genootschap. Er zijn rondleidingen met gids maar u kunt ook vrij in en rond het forteiland dwalen.

Op verzoek is de Genieloods binnen te bewonderen. De soldaten en officierskantines zijn geopend. Het fort en de loods zijn gebouwd in 1903, behoort tot UNESCO Werelderfgoed en de Stelling van Amsterdam. Historisch ingericht zoals rond het mobilisatiejaren 1914-18 en nu een Militair Museum.
Ervaar zelf hoe de manschappen en officieren tussen 1914 en 1918 doorbrachten op het fort.

Het adres van Fort aan Den Ham is: Busch en Dam 13, 1911MS, Uitgeest

Alle informatie over het fort en zijn geschiedenis is te vinden op de website www.fortaandenham.nl. Het fort is ook op woensdagen te bezoeken.

Meer berichten