Woman of the Match: Sophie Walsmit
Woman of the Match: Sophie Walsmit Foto: Aangeleverd

FC Uitgeest Vrouwen 1 toont zich waardig kampioen

Sport

Waar Uitgeest vorige week de teugels onbedoeld liet vieren en daardoor tegen een nederlaag opliep, was het in Velsen van belang het oude niveau weer op te pakken en zo een goede voorbereiding voor de bekerfinale neer te zetten. Velsen VR3 is dit seizoen een lastige tegenstander gebleken, dus Uitgeest wist dat het niets cadeau zou krijgen en keihard aan de bak moest.

De openingsfase op het zonnige hoofdveld van Velsen was voor Uitgeest. Al snel kreeg het grote kansen om de score te openen. Uiteindelijk was het Anouk de Goede, die na een kwartier voetballen en de zoveelste mooie aanvalsopbouw, de bal prachtig over de keeper schoot. 0-1. Nog geen twee minuten later werd de score al verdubbeld. Sanne Kaandorp werd door Floor Glorie naar de buitenkant gestuurd, dribbelde naar binnen en schoot maar weer eens krachtig op doel. De bal raakte de binnenkant van de paal, waarna Lotte Smit zeer alert reageerde en rustig afrondde. 0-2. Velsen kwam af en toe wel gevaarlijk voor het doel, maar de jonge keeper Floor Ursem was een ware sta-in-de-weg voor de thuisploeg.

Velsen kwam fel uit de kleedkamer en liet zien dat ze zich niet zomaar gewonnen zouden geven. Het laatste half uur gingen zij zelfs 1-op-1 spelen en met de behendige en snelle buitenspeler moest de verdediging van Uitgeest alle zeilen bijzetten. Middenvelders, Sophie Walsmit en Sandy, moesten hierbij veel vuile meters makers om de verdediging te ontlasten. Het was dan ook een fijn moment toen de aanvoerder in de 72e minuut liet zien dat zij niet alleen met het hoofd kan scoren. Bij een afgeweerde hoekschop, zette de goedspelende Tanja Langendijk druk op de tegenstander waardoor de bal via Daniëlle Kortekaas voor de voeten van Kelly Selvius kwam en zij de bal beheerst in de hoek plaatste. 0-3. Hoewel Velsen gas bleef geven en zelfs nog een mooie tegentreffer maakte, kwam de overwinning niet meer in gevaar. 1-3.

Een verdiende overwinning tegen een van de beste tegenstanders dit seizoen. De vrouwen van Uitgeest toonden zich als waardig kampioen en kunnen zich langzamerhand gaan opmaken voor de bekerfinale. Deze belangrijke wedstrijd wordt vrijdagavond 31 mei om 19:30 uur gespeeld op het terrein van Legmeervogels in Uithoorn. De dames kunnen geschiedenis schrijven wanneer zij als eerste team van FC Uitgeest de beker weten te pakken, dus kom hen allen aanmoedigen!

Woman of the Match: Sophie Walsmit
De slimme en behendige regisseur op het middenveld. Ook nu weer ontzettend belangrijk met haar inzicht, balvastheid en gevoel voor timing. Deze wedstrijd een echte bepalende en uitblinkende speler.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 8 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 12 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 14 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant