Afbeelding
Foto: aangeleverd

Blauwe Vlag 2019 met Groene Wimpel voor Jachthaven Uitgeest

Algemeen Uitgeest

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden. Jachthaven Uitgeest ontving dit keurmerk donderdag 9 mei in Ouddorp aan Zee.

Veilige en schone jachthavens en stranden.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of Jachthaven Uitgeest nog aan de vereisten voldoet.

Groene Wimpel.

Jachthaven Uitgeest ontving boven op de Blauwe Vlag ook de zogenoemde Groene Wimpel. Deze Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Jachthaven Uitgeest ontving de Blauwe Vlag voor het 13e jaar op rij. "Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag mèt Groene Wimpel certificering waard vindt", zegt een trotse Menno Klein van Jachthaven Uitgeest. "We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Alle medewerkers bij ons op de jachthaven weten wat ze ervoor moeten doen. Inmiddels zijn wij voor de recreatiewoningen ook gestart met de keuring voor de certificering van de Green Key."

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie.

Internationale Jury.

De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop "environmental education" wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Openingsceremonie.

Twee parachutisten daalden in Ouddorp aan Zee neer met de Blauwe Vlag 2019. Deze werd gehesen door de loco Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland, de heer Floor Vermeulen.

Afbeelding
JongerenTop Noord-Holland Noord op 11 april in Schagen 1 uur geleden
De bestelbus kan waarschijnlijk op de schroothoop.
Eenzijdig ongeluk op N246 bij Starnmeer 2 uur geleden
Afbeelding
De Zomertijd: een sprong vooruit in de tijd 3 uur geleden
Hotel Van der Valk in Akersloot.
Nieuwe buren op splitsing Uitgeest- Akersloot 3 uur geleden
Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 4 uur geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 21 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 28 mrt, 12:00
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 28 mrt, 10:00
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
Digitale krant