Afbeelding
Foto: aangeleverd

Heemskerk in de tijdmachine met kunst en cultuur

Algemeen

HEEMSKERK- Zaterdag 18 mei is de jaarlijkse cultuurmarkt, dit jaar met het thema Tijdmachine in het centrum van heemskerk van 10.00 uur tot 22.00 uur. Een bomvol programma met muziek, dans en allerlei andere kunstuitingen. Ook de kinderen kunnen zich volop vermaken en hun talenten ontdekken in één van de workshops, zich laten schminken, broodjes bakken, luisteren naar verhalen en met een vossenjacht meedoen.

Deze dag begint om 10.00 uur met de kunst- en boekenmarkt, die om de Dorpskerk staat. Om 11.00 uur barst het in de Dorpskerk los met een korenfestival. Om 11.40 uur opent wethouder Aad Schoorl de cultuurmarkt op het Cultuurhuispodium. Dit podium staat op het plein voor het gemeentehuis. Het gemeentehuisplein is deze dag omgetoverd tot een cultuurhuisplein. Cultuurhuis Heemskerk vult het podium met allerlei optredens van leerlingen. Ook is er een informatiekraam met de nieuwe brochure voor het aankomend schooljaar en de IkToon Heemskerkkrant met een Uit-in-Heemskerk-agenda voor maand juni. Bijna elke dag kan je in de maand juni naar leuk evenement, een optreden, een open huis of een repetitie. Op het cultuurhuisplein zijn ook leuke workshops voor kinderen. Ga meedoen met de theaterworkshop of maak een muziekinstrument. Ook kunnen kinderen allerlei verschillende muziekinstrumenten uitproberen.

Om 11.00 uur begint de cultuurmarkt in de Maerten van Heemskerckstraat. De hele straat staat vol met kramen, waar leuke snuisterijen zijn te koop en waar de Heemskerkse amateurkunst zichzelf vertegenwoordigd. Kramen met koorleden, de scouting waar je broodjes kunt bakken maar waar ook de bewoners en medewerkers van VivaZorggroep een kraam bemannen met kunstwerken van bewoners. Welschap Welzijn nodigt u graag uit voor een bakkie en een babbeltje.

Het danspodium staat op het NIelenplein en begint om 12.00 uur met het programma. Er komen vijf verschillende dansscholen voorbij en ook uw eigen voetjes kunnen weer van de vloer met een rock 'n roll dansschool.  Ook start om 12.00 uur het programma in de hal van het gemeentehuis met allerlei concerten van (big)bands en orkesten.

Het podium bij café Cheers gaat om 13.45 uur van start met allerlei bandjes en gaan door tot 22.00 uur. Ze sluiten af met Reload en Shameless.

Niet schrikken als er ineens allemaal jongeren spontaan gaan dansen op straat. Of als je er een dweilorkest langs komt. Er is van alles mogelijk op deze dag. Wil je zelf muziek maken op straat? Neem je instrument en centenbak mee en zoek een leuk plekje. Niets is te gek, deze dag mag en kan je laten zien wie je bent en wat je kunt.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 8 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 12 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 14 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant