Woman of the Match: Tanja Langendijk
Woman of the Match: Tanja Langendijk Foto: Aangeleverd

Nederlaag zonder gevolgen voor kampioenen/bekerfinalisten

Sport Uitgeest

De vrouwen van Uitgeest maakten afgelopen dagen een fantastische tijd door. Het kampioenschap werd met een klinkende 6-0 overwinning bij Spaarnwoude binnengesleept en een paar dagen later werd ook nog eens de bekerfinale bereikt door met 3-1 te winnen van Zeemacht VR1. Feest alom en niets anders dan lovende woorden van de steeds groter wordende fanbase van deze ploeg in vorm.

Hoewel het kampioenschap al binnen is, is de competitie nog niet afgelopen. De ploeg die vorige week met 6-0 van de mat werd getikt, stond deze zondag alweer op het gras van de kampioen. Klaar om revanche te nemen. Uitgeest hoefde niet zo nodig en begon zwak. De zo geprezen passie en het mooie combinatiespel ontbraken. Het rijkelijk vloeiende bier van de afgelopen feestjes had wellicht inmiddels haar weg naar de benen van de speelsters gevonden. Binnen 20 minuten stond de thuisploeg 0-2 achter. Iets wat dit seizoen zelden is gebeurd. De supporters moesten het vandaag doen met spaarzaam mooie momenten, zoals Sophie Walsmit die zichzelf behendig vrijspeelde en haar inzet op de lat zag belanden en Daniëlle Kortekaas die na een goede rush de paal raakte.

Na wat omzettingen in de verdediging, kwam Uitgeest iets meer aan voetballen toe en deden zij eindelijk iets terug. Een goede steekpass van Lenette Knaap werd door Sanne Kaandorp vanuit een vrijwel onmogelijke hoek bekroond tot doelpunt, 1-2. Een kwartier na rust leek de kampioen een nederlaag bespaard te blijven, toen aanvoerder Kelly Selvius maar weer eens een prachtige corner van Anouk de Goede wist binnen te koppen, 2-2. Helaas bleek dit niet het geval. Een ogenschijnlijk makkelijk te houden bal, werd door het effect verkeerd ingeschat door keepster Danique van Weelden en betekende de 2-3.

Geen fraaie vertoning van Uitgeest, maar gelukkig zonder gevolgen. Zaak om in de komende wedstrijden weer op het oude niveau te komen richting de bekerfinale. Uitgeest heeft echter wel laten zien dat het kan pieken op de juiste momenten, dus laten we hopen dat zij zich snel herpakken en de dubbel gewoon gepakt gaat worden dit seizoen!

Woman of the Match: Tanja Langendijk. Kwam na de 0-2 binnen de lijnen en viel sterk in door in de duels haar mannetje te staan en zowel verdedigend als opbouwend goed positie te kiezen. Bracht zichzelf zelfs in positie om te scoren, maar dat was haar net niet gegund.

Lees ook: FC Uitgeest vrouwen 1 kampioen.

Het wedstrijdverslag van de op donderdag 2 mei gespeelde halve bekerfinale lees je in de Uitgeester van komende woensdag.

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 20 minuten geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 5 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 8 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 10 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant