Afbeelding
Foto: Aangeleverd

AZ dag bij FC Uitgeest wordt voetbalspektakel

Sport Uitgeest

Woensdag 15 mei staat in het teken van de jarenlange samenwerking tussen AZ en FC Uitgeest.

Deze samenwerking kwam al tot stand in het jaar 1966. In dat jaar had Alkmaar'54 het oog laten vallen op Gerard Vredenburg. Hij verhuisde toen naar de kaasstad en in het jaar 1967 werd ook Theo Vonk aangetrokken door de Alkmaarders. Enkele jaren later werd ook de zoon van Theo gevraagd en verhuisde Michel Vonk naar AZ. Michel Vonk is momenteel de trainer van Jong AZ. Ook in de laatste jaren zijn er verschillende jeugdspelers van FC Uitgeest naar AZ gegaan: Ferdy Druijf, momenteel voetballend bij NEC en Ferdy heeft de competitie afgesloten met de topscorerstitel van de Keuken Kampioen Divisie. Luuk Postma en Fedde de Jong voetballend in AZ onder 16 en zij worden daarnaast regelmatig uitgenodigd voor het Nederlands jeugdelftal onder 16. Het volgende seizoen maakt ook Job Tiebie de overgang naar AZ. Kortom in Alkmaar zien we altijd weer talentvolle Uitgeesters verschijnen en dat is mooi!

AZ Selectiedag bij FC Uitgeest

Om de samenwerking nog verder te verstevigen wordt er op deze woensdag een AZ Selectiedag voor de jeugd gehouden. De deelnemers van de AZ-selectiedagen krijgen een training aangeboden met verschillende oefenvormen en ervaren hoe het is om te trainen als een AZ'er. De jeugdige spelers die tijdens de AZ Selectiedagen in positieve zin opvallen, maken kans op een plek in de AZ Jeugdopleiding.

- 14:30 uur tot 16:00 uur JO8 en JO9
- 16:30 uur tot 18:00 uur JO10 en JO11
- 18:30 uur tot 20:00 uur JO12, JO13 en JO14

Er was enorme belangstelling voor deze selectiedag en ruim twee weken voor deze selectiedag was de inschrijving volgeboekt. Op het sportpark De Koog komen tijdens deze AZ selectiedag 360 jeugdspelers in actie.

Lees ook: De AZ-selectiedagen komen naar FC Uitgeest

Open Dag FC Uitgeest

Daarnaast is er op deze middag een Open Dag voor de jeugd. Voor alle kinderen van 4 tot en met 8 jaar wordt een Open Dag georganiseerd. Deze vindt plaats tussen 15.30 en 16.30 uur. Kinderen (jongens èn meisjes) kunnen dan kennismaken met de voetbalsport en met FC Uitgeest. Er wordt een leuk programma verzorgd. Daarnaast is vanwege de AZ Selectiedag natuurlijk van alles te doen op het complex van FC Uitgeest. Kom je ook langs? Neem gerust een vriendje of vriendinnetje mee! Voor vragen kunt u terecht bij Vincent van den Berg (vincent.vandenberg@ziggo.nl of 06-2260 3317)

Oefenwedstrijd FC Uitgeest 1-Jong AZ

Deze AZ dag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen het eerste elftal van FC Uitgeest en die van Jong AZ. Voor de spelers van FC Uitgeest is dit een mooie wedstrijd als voorbereiding voor de resterende wedstrijden van de competitie en voor de nacompetitie voor een plek in de Hoofdklasse. Jong AZ, dat onder leiding staat van trainers Koen Stam en Michel Vonk, die onlangs de kampioenswedstrijd speelde tegen FC Twente is erop gebrand om tegen FC Uitgeest een mooie wedstrijd met een goed resultaat te halen. De aftrap is om 20:15 uur op het sportpark De Koog.

Tenslotte kan er in het clubhuis gekeken worden naar de finale van de Eredivisie. De wedstrijden en de finale van de competitie kunt u live meebeleven op het grote scherm. Kortom voldoende aanleiding om op woensdag 15 mei langs te komen op het sportpark De Koog. U bent van harte welkom!

Afbeelding
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 8 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 13 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 16 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant