Gezellige drukte bij de stempelpost.
Gezellige drukte bij de stempelpost. (Foto: Gertruud Rumphorst)
Uitgeest

Vier avonden plezier door de straten van Uitgeest

UITGEEST - Op dinsdag 16 april ging de 58e editie van de Uitgeester avondvierdaagse van start bij speeltuin Kindervreugd. Ongeveer 930 kinderen en volwassenen hadden zich ingeschreven om de 5 en de 10 kilometer te lopen en dat vier avonden lang.

Burgemeester Wendy Verkleij gaf zowel de lopers als de vrijwilligers een peptalk en vertelde hoe trots ze op hen was, alvorens ze het startschot gaf voor de sportieve Uitgeesters. Het waren vier prachtige avonden met op de laatste avond, de vrijdagavond, stralend mooi weer. De organisatie van de avondvierdaagse kan trots terugkijken op de edtie van 2019. 

Mieke Matton, de voorzitter van speeltuin Kindervreugd, had dit jaar de coördinatie van het grootse evenement op zich genomen. Ze is niet onbekend met de avondvierdaagse want ze zet zich al vijftien jaar in als stempelaar, verkeersregelaar en vliegende keep. "Ik geniet er echt van. Iedere deelnemer heeft een smile van oor tot oor en iedereen is vrolijk," vertelt ze enthousiast. Ook zijn er ongeveer 100 vrijwilligers opgetrommeld en gelukkig maar, want in eerste instantie waren er te weinig vrijwilligers. "Iedere vrijwilliger is belangrijk, maar als er bijvoorbeeld te weinig verkeersregelaars zijn komt de veiligheid in het geding en staat de organisatie van de avondvierdaagse op losse schroeven," aldus Mieke. Gelukkig meldden zich veel vrijwilligers na een oproep van de organisatie.

Meer berichten