Nick en Daan
Nick en Daan Foto: Marianne Jonker

Hard werken FC Uitgeest wordt beloond!

Sport Uitgeest

UITGEEST - De laatste weken zat FC Uitgeest in een mindere periode. Het elftal draaide stroef. In de wedstrijd tegen AFC'34 uit Alkmaar bleek dat hard werken de basis kan zijn voor succes. Een snelle voorsprong, wat geluk, inzet en hard werken resulteerde in zwaarbevochte 3-1 overwinning.

FC Uitgeest startte vandaag weer met Mike Olgers in de basis, terug van een schorsing. Hij nam de plaats in van Tinus Putter die vandaag afwezig was.

FC Uitgeest koos vanaf de aftrap gelijk de aanval. Kick Smit opende op de snelle Max Dekker. Zijn actie werd tot corner verwerkt door AFC'34. Uit deze corner was het gelijk raak. Bij de tweede paal kopte Stan Vrouwe de bal richting eerste paal waar Daan Hamakers de bal verlengde en bij de eerste paal binnen kopte. 58 seconden gespeeld. 1-0. Een vliegende start. Paaszaterdag werd nog mooier. In de 6e minuut was het weer raak. Op een splijtende pass van de sterk spelende Rens Brouwer schoot Mike Olgers de bal knap langs keeper Wesselink van AFC'34. 2-0. Een soort van droomstart voor FC Uitgeest waarbij AFC'34 echt stond te dromen. Het dromen van AFC'34 duurde nog even voort want in de 7e minuut stond bijna de 3-0 op het bord. De kopbal van Max Dekker werd ternauwernood door keeper Wesselink tot corner verwerkt. Pas na een kwartier spelen deed AFC'34 iets terug. Een vrije trap zorgde voor wat onrust in de 16 meter van FC Uitgeest maar leverde niets op. In de 21e minuut was het wel raak voor de gasten uit Alkmaar. Een verre uitgooi belandde uiteindelijk bij de tweede paal waar Martijn Riemersma simpel binnen schoot. 2-1. Vanaf dat moment kreeg AFC'34 meer grip op het spel. In de 38e minuut belandde de bal zelfs op de lat maar de actie werd uiteindelijk afgefloten voor buitenspel. Even later was het einde wedstrijd voor Mike Olgers. Aan de zijlijn voor de dug-out van AFC'34 bleef hij met zijn schoen in de veter van zijn tegenstander haken waardoor hij vol door zijn enkel ging.  Zijn vervanger was Gerben van Rossum die even later Max Dekker op rechts lanceerde. In plaats van zelf uit te halen besloot Max Dekker om Lester Half aan te spelen maar daar wist de verdediger van AFC'34 nog net een voet tegen aan te krijgen, kans verkeken. Vlak voor rust kreeg AFC'34 nog een grote kans. Martijn Riemersma kapte Rens Brouwer uit in de 16 meter maar schoot de bal vlak voorlangs.

Na rust kreeg FC Uitgeest weer het betere van het spel. Kleine mogelijkheden via Gerben van Rossum en Lester Half maar geen doelpunten. FC Uitgeest speelden als collectief. De mannen gingen voor elkaar door het vuur. In de 55e minuut sloeg de vlam in de pan. Een forse overtreding op Rens Brouwer werd door scheidsrechter Lodeweegs ten onrechte niet bestraft. In het tumult wat daarop volgde kreeg uiteindelijk Jorn Brouwer een gele kaart. Een speler van AFC'34 solliciteerde daar ook naar. Jorn Brouwer werd door hem naar de keel gegrepen maar dat werd door de scheidrechter Lodeweegs niet bestraft. FC Uitgeest werd wat gevaarlijker. Vanuit een ingooi in de 59e minuut was het Lester Half die met een omhaal keeper Wesselink probeerde te passeren maar Wesselink stond op de goede plek. Verschillende snelle aanvallen werden door AFC'34 tot corner verwerkt maar deze leverden niets op. In de 80e minuut gevaar voor het doel van FC Uitgeest. Na slecht uitverdedigen belandde de bal bij Serkan Yilmaz van AFC'34. Hij krulde de bal fraai, over Sem Bleeker heen, op de lat. FC Uitgeest kwam met de schrik vrij. In de aanval van FC Uitgeest die daarop volgde kreeg FC Uitgeest een vrije trap na een overtreding op Max Dekker. Lester Half krulde de bal de 16 meter in. Een scrimmage voor het doel waar Daan Hamakers als winnaar uit kwam. Met een halve omhaal schoot hij, de tegen zijn oude ploeg, de 3-1 binnen. Wedstrijd op slot en gespeeld. Jimmy Klaver verving in de laatste minuten Jorn Brouwer. In de weinige tijd die nog resteerde liet Jimmy Klaver zich gelden. Na goed doorzetten op de linkerkant bediende hij Gerben van Rossum zijn inzet ging over. In blessuretijd nog een kans, Lester Half kapte in de zestien naar zijn rechterbeen. Verrassend, maar zijn inzet was te zacht.

Het was niet allemaal even fraai vandaag maar de inzet van FC Uitgeest werd beloond met een 3-1 overwinning waardoor FC Uitgeest de vierde plaats op de ranglijst behoud.

De Reservebal.

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Idema, Vrouwe, R. Brouwer, Hamaker, Smit, Olgers (39e min. Van Rossum), Dekker, Half, J. Brouwer (88e min. Klaver),

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Daan Hamaker

Hij speelde vandaag tegen zijn oude ploeg. Een weerzien wat voor AFC'34 minder prettig was omdat Daan met twee treffers heel belangrijk was. De jury beloonde hem vandaag dan ook terecht met de prijs van "Man of the Match".

Op de foto pupil van de week Nick Post (JO-7) en Daan Hamaker met de door het Arie Bonkenburg Toernooi gesponsorde wedstijdbal. Van harte gefeliciteerd.

Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 16 minuten geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 14 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 19 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 22 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas gisteren
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00