Team Edwin Ott motoren
Team Edwin Ott motoren Foto: Erik de Ruyter

Podium voor team Edwin Ott motoren

Algemeen

UITGEEST- Tijdens het eerste raceweekend van het OWCup seizoen 2019 heeft Racingteam Edwin Ott motoren twee maal de eerste positie gepakt en twee maal de vierde positie. Zowel Nick Vlaar als Luuk de Ruiter kwamen als eerste over de streep, terwijl Cliff Kloots en Selwin Hamden net naast het podium finishten.

Nick Vlaar wist op 6 april, de overwinning op zijn naam te zetten tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. "Tijdens de race was mijn start niet heel goed. Dit kon ik gelukkig tijdens de eerste ronde snel herstellen en lag ik op een tweede positie. Deze tweede positie kon ik goed vasthouden en was daarmee de leider van een groep van 4, ik voelde de druk van de rijders achter mij maar liet me niet gek maken. Twee rondes voor de finish werd ik gepasseerd door Frank Nieman, die zichzelf vervolgens twee bochten verder onderuit remde. De laatste twee rondes heb ik alles gegeven en reed in de laatste ronde zelfs de mijn snelste tijd van de wedstrijd. Dit had als resultaat dat de rijders achter mij geen kans meer hadden om mij in te halen. Ik finishte als tweede waar ik al super blij mee was. Eenmaal aangekomen bij het podium kreeg ik te horen dat de nummer 1 van de wedstrijd, Mark Buchner een Duitse IDM-rijder, niet meedeed voor de punten. Daarom was ik doorgeschoven naar de eerste plaats! Hier was ik natuurlijk super blij mee en kon het haast niet geloven", aldus een tevreden Nick.

Ook Luuk de Ruiter kwam als eerste over de finish. In afwijking met vorig jaar is, door het samenvoegen van twee 600 klassen het startveld waar ook de 300cc bij is ingedeeld verdubbeld. De 300cc coureurs worden hierdoor eerder dan vorig jaar ingehaald en aangezien een 600 coureur heel ander lijnen rijdt dan een 300cc coureur beïnvloedt dit de race. Anders dan in Spanje waar Luuk zijn hoofd nog wel op hol liet brengen bleef hij rustig en wachtte op het goede moment om rijders in te halen zonder zijn eigen ritme te verstoren. Aan het begin van de race was er nog wel strijd om de 1ste positie maar toen Luuk er goed voor ging zitten kwam hij met ruime voorsprong als eerste over de finish.

Tekst: Karin Ott

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 13 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 21 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 23 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00