Jan en Esther Stegink in de zaal waar personal training wordt verzorgd
Jan en Esther Stegink in de zaal waar personal training wordt verzorgd (Foto: Margreeth Anema)
Bedrijf Belicht

Sporten in The Workout voelt als thuiskomen "Een feelgoodsportclub en partycentrum in één"

The Workout

De Velst 3

1963 KL Heemskerk

06-51115416

Website: www.theworkout.nu

E-mail: info@theworkout.nu

Facebook: theworkoutheemskerk

Instagram: Esther Stegink/the workout

The Workout is een verademing in de tijd dat onpersoonlijke sportschoolketens als paddenstoelen uit de grond schieten. Bij The Workout vindt u geen poortjes, alle medewerkers kennen uw naam en het aanbod van lessen is breed. Iedereen kan bij The Workout terecht om fit te worden, af te vallen of gewoon om te bewegen in een gemoedelijke sfeer. "Sporten bij ons wordt vaak niet eens als sport ervaren, het voelt meer als lekker met je lijf bezig zijn en ontspannen," aldus Jan Stegink, samen met zijn vrouw Esther eigenaar van de club.

Uniek: zeven dagen per week lesaanbod voor volwassenen én voor kinderen
In de immense zaal worden allerlei groeps- en danslessen gegeven. De lessen die worden aangeboden voor volwassenen zijn o.a. bodypump, kick and fun en steps. Maar ook voor danslessen kunt u bij The Workout terecht. "De dance workout op vrijdagochtend is bijvoorbeeld heel populair, vooraf is nooit bekend welke stijl we gaan dansen. Dit kan variëren van ouderwetse jazz tot bijvoorbeeld hiphop," vertelt Esther die de groeps- en danslessen voor haar rekening neemt. Uniek in de regio is dat The Workout ook zeven dagen per week kinderlessen aanbiedt, dit beperkt zich dus niet tot de woensdagmiddag en in het weekend. Breakdance, afrodance, kinderyoga, musical, u kunt het zo gek niet bedenken.

Aparte zaal voor personal training
Jan richt zich op personal training. Dat kan een-op-eentraining zijn, maar hij traint ook kleine groepjes met maximaal zes personen zodat hij iedereen genoeg aandacht kan geven. Voor personal training is er ook een aparte zaal ingericht. Alle trainingsmaterialen zijn aanwezig, er is niets wat Jan niet heeft om zijn klanten naar een betere versie van zichzelf te begeleiden. "Iedereen traint op zijn eigen niveau. Ik kijk goed naar wat mensen kunnen en niet naar wat zij niet kunnen," vertelt Jan die na een flitscarrière in de fitnessbranche als docent op het CIOS terechtkwam en hier 15 jaar heeft gewerkt. Bij mooi weer maakt Jan graag gebruik van de grote tuin achter The Workout, maar ook andere lessen zoals de yogales vinden dan plaats tussen de tsjilpende vogeltjes in het zonnetje.

Esther heeft al van jongs af aan een passie voor turnen en sportaerobics. Ze heeft zelfs deel uitgemaakt van het demoteam van Nike. Tegenover The Workout is Heliomare gevestigd. Esther, die op de Academie Lichamelijke Oefening is afgestudeerd in de richting 'speciaal onderwijs', geeft de kinderen en volwassenen van Heliomare dansles tijdens buitenschoolse activiteiten. Op dinsdag- en vrijdagmiddag haalt ze bijvoorbeeld de basisschoolkinderen op om lekker een uurtje te komen dansen. "Dans is expressie en toegankelijk voor iedereen, ook voor de kinderen en volwassenen van Heliomare, zij horen er hier gewoon bij. Het is heel fijn voor ze om te kunnen zeggen dat ze ook bij een club zitten," aldus Esther die deze kinderen en volwassenen met hart en ziel lesgeeft.

Zaalverhuur voor feesten en partijen
In de uren dat er geen lessen worden gegeven is de club te huur voor feesten en partijen tot 120 personen. Denk aan een babyshower, een jubileumfeest of een vergadering. Alle faciliteiten zijn aanwezig. Jan en Esther hebben een gezellig en ruim bargedeelte mét horecavergunning, een gezellige loungehoek met open haard, een professionele licht- en geluidsinstallatie, een uitgebreide keuken, stoelen, tafels en zelfs een beamer.

Gratis groepsles of personal training
Jan, Esther en hun 14-koppige team bruisen van de energie. "We zijn trots dat we een verbindende functie hebben met groepen door de hele samenleving heen. Dit is ook onze drijfveer," zegt Jan trots. Als u nieuwsgierig bent geworden dan bent u van harte uitgenodigd om een kop koffie te komen drinken en eventueel een proefles mee te draaien. Dit kan zowel met de groepslessen als met de personal training.

Tekst: Margreeth Anema

Meer berichten