Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Jan Rot en Musica Extrema in de Mattheus Passie

Algemeen Castricum

CASTRICUM - Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek; De Mattheus Passie, wordt op zaterdag 20 april in Theater Koningsduyn vertolkt in een nieuwe bewerking. In de voorstelling vertolkt Jan Rot de rol van Evangelist. Sharon Kips en Job Hubatka brengen de verschillende recitatieven en aria's ten gehore en Musica Extrema voegt op haar beurt de Latijns-Amerikaanse dimensie toe aan deze Paasvoorstelling.

De Mattheus Passie van Johann Sebastian Bach vertelt het verhaal van de laatste dagen van Christus.  Theatermaker Jan Rot heeft van dit verhaal een hedendaags en toegankelijke Nederlandse hertaling gemaakt, waarbij de koralen in het Nederlands kunnen worden meegezongen door het publiek. De melodieën van de klassieke Mattheus Passie zijn onveranderd gebleven en in een eigentijdse Latijns- Amerikaanse context geplaatst.

De populaire zangeres Sharon Kips en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria's van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening.
Kips verwierf vooral bekendheid als winnaar van het RTL 4-programma X Factor. Sindsdien is zij een veelgevraagd artiest in met name de Nederlandse gospelscene. Bariton Job Hubatka soleerde eerder in opera's van Salieri, Donizetti en Rossini in binnen- en buitenland. Naast klassiek en barok heeft ook de hedendaagse muziek zijn grote interesse. Verder soleert hij regelmatig in de bekende en minder bekende oratoria bij o.a. De Nederlandse Opera.

De muziek wordt verzorgd door het orkest Tango Extremo, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

De Mattheus Passie is te zien op zaterdag 20 april in theater Koningsduyn (Geesterhage, Castricum). Kaarten € 23,= incl consumptie. Tickets via: www.Geesterhage.nl

Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 8 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 12 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 15 uur geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Digitale krant