Afbeelding
Foto: Aangeleverd

JPTeens staan klaar om te schitteren

Algemeen Castricum

CASTRICUM -  Na 7 maanden repeteren staan de 59 leerlingen van JPTeens on Stage in de startblokken om de musical 'JPTeens in Concert' op de planken te brengen.

De musicalgroep brengt dit jaar 7 musicals op het podium en dat belooft een waar spektakel te worden waarin we springen van onder andere Fame (uit 2013) naar Belle en het Beest (2014) en van TarzOn Stage (2017) naar SISTERs in ACTion (2018). Ook wordt er aan het eind een voorproefje gegeven op de musical van 2020.

In slechts 90 minuten passeren maar liefst 29 liedjes de revue en worden er 250 kostuums gedragen. Een flinke uitdaging maar met een supergaaf eindresultaat. Het bijzondere van deze productie is dat een aantal oud gedienden hun rollen van voorgaande jaren weer vertolken. Dit geeft een unieke chemie tussen de eerstejaars en de inmiddels uitgezwaaide 'ouderen'.

Oud-leerling: "Ik had 4 jaar geleden nooit gedacht dat ik deze fantastische rol nog een keer zou mogen spelen, maar wat een eer om nogmaals m'n kunstje te mogen flikken en dat met heel veel nieuwe en getalenteerde anderen. Ik kende mijn teksten nog, wist mijn solo nog en zelfs mijn kleding paste ik nog."

Nieuwe aanwinst: "Toen we in oktober hoorde wat voor voorstelling we gingen spelen, dacht ik 'jeetje dat zijn veel heel veel spelers, ik zal vast maar een heel klein rolletje hebben', maar niets is minder waar. Ik sta veel op het podium en ben echt goed zichtbaar én ook hoorbaar. Omdat het mijn eerste keer is, ben ik wel heel zenuwachtig maar heb ik er ook veel zin in. Laat maar komen! Wat ik vooral spannend vind is de techniek, ik heb nog nooit eerder met een zendermicrofoon gespeeld en ik hoop maar dat dat goed blijft zitten."

Nieuwe aanwinst: "Ik heb een hoofdrol en diegene die deze rol hiervoor speelde, komt kijken. Natuurlijk ben ik vereerd om nu die prachtrol te spelen, maar vind het ook extra spannend; doe ik het wel goed, zal ze niet jaloers zijn dat ik nu haar lied mag zingen en haar jurk mag dragen."

Crew-member: "Het is voor onze trouwe bezoekers een groot feest van herkenning en we zijn natuurlijk erg benieuwd naar de reacties achteraf. Wij vinden het eindresultaat geweldig en hopelijk vindt het publiek dat ook."

U bent van harte welkom om naar deze bijzondere voorstelling te komen kijken in de aula van het Jac. P. Thijsse College in Castricum (De Bloemen 65). De voorstellingen zijn op donderdag 4 april, vrijdag 5 april en zaterdag 6 april om 19:30. Op zaterdagmiddag is er een matineevoorstelling die om 15:30 start.

De kaartjes kosten €7,50 voor volwassenen en slechts €6,- voor kinderen onder de 12 jaar en zijn verkrijgbaar bij de receptie van het Jac. P. Thijsse College (dagelijks open van 8:00 – 16:30, geen pin aanwezig).

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 2 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 6 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 8 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 22 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant