Afbeelding
Foto: aangeleverd

Thuisbij - het dagboek van Jan

Column Jan Baaij

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij Thuisbij Uitgeest.

"Er werd geklopt. Daar was huisdokter Ruud met een assistente-arts in opleiding."

Woensdag 13 maart 2019

Ik heb weer eens een foutje gemaakt bij het opstellen van mijn dagboek. Ik laat de fout van gisteren maar staan en ga vandaag – woensdag – gewoon door waar ik had moeten beginnen. Na het wassen en aankleden ben ik op de wachtstoel gaan zitten en – het woord zegt het al – ik ging zitten wachten op de rolstoelduwer van vandaag. Het regende dat het goot. Dat was trouwens voorspeld, ik mocht dus niet klagen. Dat deed ik ook niet, maar ik hoopte toch stilletjes dat het zou ophouden als ik met mijn rolstoel op pad zou moeten gaan. Maar eerst moest de duwster – dat was José vandaag – komen. Ze kwam en deed de lampen uit en mij mijn dikke regenjas aan. Toen alle voorbereidingen voorbij waren, reden we over de gangen naar de voordeur van Geesterheem. Vol verwachting reden we de poort uit en maakten jubelend notitie van het feit dat de regen opgehouden was, dat het – echt waar – droog was. Nou ja, op een paar late druppeltjes na.

Bij Thuisbij aangekomen hield het op met druppelen en werd het gewoon regenen. We vluchtten naar binnen en werden verwelkomd met verse koffie. Tot mijn vreugde was Toon er ook weer. Hij at smakelijk de nasi mee. We aten dus nasi vandaag met vla naar keuze toe. Anne en ik puzzelden samen het cryptogram uit de ochtendkrant. Dat ging deze dag voorspoedig. Het is weleens martelen. Er werd geklopt. Daar was huisdokter Ruud met een assistente-arts in opleiding. Hij kwam zijn collega-in-opleiding – Simone – even voorstellen. Ik moet hem het dagelijkse dagboek opsturen. Het is een kleine moeite en ik ben wel zo ijdel dat ik zijn naam met vreugde aan de kring van vaste lezers toevoeg. De huisdokter en zijn assistente vertrokken na een klein uurtje. Ik werd naar Geesterheem teruggerold door duwster-vrijwilligster Anca. Ze zette mij keurig aan de Dokter Brugmanstaat af en de meegenomen portie nasi op het aanrecht. Daar zal Margreet blij mee zijn. Dat klopte. Margreet zette het mee te nemen voedsel klaar in de tas, zodat zij het niet vergeten kon.

Vanavond is er voor de afwisseling weer eens Champions League-voetbal op de tv met onder andere Bayern München- Liverpool. Helaas is de wedstrijd van Liverpool en Bayern pas in de late avond en ik weet dus nog niet of ik de wedstrijd helemaal afkijk. Er zijn ook grenzen aan mijn opnamevermogen. Gelukkig hoef ik niet naar die omhooggevallen speler – Ronaldo – te kijken, wat een kapsonesmannetje. Maar hij maakte ze wel alle drie.

Lees alle dagboekverslagen op https://uitgeest.thuisbij.eu/dagboek-van-jan

Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 47 minuten geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 47 minuten geleden
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 18 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 22 uur geleden
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox gisteren
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Digitale krant