Foto: Website ICGT

ICGT strikt Braziliaanse topclub Flamengo

UITGEEST – Braziliaanse topclub Flamengo mee aan het ICGT. Een schitterende naam waar de organisatie erg blij mee is, zo meldt de organsatie van het ICGT op de website. 

Flamengo is een club uit Rio de Janeiro en bestaat al sinds 1895. In het verleden kwamen er legendarische voetballers voor in actie. Zoals Bebeto en Aldair, die met Brazilië in 1994 wereldkampioen werden. De club won in 1981 de Copa Libertadores en werd dat jaar wereldkampioen door met 3-0 van Europacup I-winnaar Liverpool te winnen. In dat team speelde onder andere de door Flamengo zelf opgeleide Zico. Mede hierdoor staat Flamengo dan ook bekend als een club die zijn spelers zelf opleidt. Een club die jeugd een kans geeft. Daarom is het ICGT ook zo blij dat deze mooie Braziliaanse naam naar Uitgeest komt.

"Flamengo is een van de succesvolste Braziliaanse clubs. Een naam die ook in Nederland bekend is", aldus toernooidirecteur Mats Idema. "We zijn ontzettend blij dat we deze prachtige club kunnen bevestigen voor de editie van dit jaar. Mede hierdoor wordt ons deelnemersveld weer ontzettend gevarieerd en zal het opnieuw van een hoog niveau zijn. We hopen daarom dat mensen ook dit jaar weer massaal naar Uitgeest zullen gaan om de topvoetballers van de toekomst aan het werk te zien."

Het ICGT is ook dit jaar weer tijdens het Pinksterweekend. De eerste speeldag is op zaterdag 8 juni, de tweede op maandag 10 juni. Ook dit jaar is entree weer gratis en is het ICGT omringt door festiviteiten en andere voetbaltoernooien.

Meer berichten