Afbeelding
Foto: Pixabay

Ruim 33 auto-inbraken per dag in Noord-Holland, verdubbeling in Uitgeest en Heemskerk

Algemeen Uitgeest

UITGEEST/HEEMSKERK - Iedere 10 minuten vond er afgelopen jaar een auto-inbraak plaats. In totaal registreerde de politie in 2018 bijna 55 duizend auto-inbraken. In de provincie Noord-Holland werd het vaakst in auto's ingebroken. Dit blijkt uit een analyse van Independer, op basis van de laatste auto-inbraak cijfers van de Politie.

Veel auto-inbraken
Afgelopen jaar vonden er in totaal 12215 auto-inbraken plaats in Noord-Holland. Van alle auto-inbraken vonden er 7576 plaats in Amsterdam. Hiermee was Amsterdam goed voor 62% van alle auto-inbraken in Noord-Holland en 14% van alle auto-inbraken in Nederland.

De meeste Nederlandse gemeenten noteerden afgelopen jaar minder auto-inbraken. In 14 Noord-Hollandse gemeenten was er echter sprake van een stijging. Uitschieters waren Heemskerk en Uitgeest, waar bijna twee keer zoveel auto-inbraken waren als in 2017.

Meest gestolen spullen
Uit contacten die Independer met klanten heeft blijkt dat auto-inbrekers duidelijke voorkeuren hebben. De zaken die het vaakst uit auto's worden gestolen zijn ingebouwde navigatiesystemen, autoradio's, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen.