Afbeelding
Foto: Margreeth Anema

Groen Finance bestaat 15 jaar! "Het begon met een artikel in De Uitgeester"

Algemeen Bedrijf Belicht

Groen Finance
Westerwerf 7 c
1911 JA Uitgeest
www.groenfinance.nl
info@groenfinance.nl
Tel: 06- 29 30 76 97

Aan het roer van Groen Finance staat geboren en getogen Uitgeester Vincent Groen. De kermisloop, het ICGT-toernooi, een potje tennissen op tennispark De Dog, niets Uitgeesters is hem vreemd. Groen is een graag geziene gast en draagt natuurlijk zijn steentje bij door met het bedrijf verschillende evenementen te sponsoren.

Vijftien jaar geleden startte hij Groen Finance vanuit het kantoor naast zijn huis op de Beatrixlaan. "Die vliegende start kwam trouwens door een artikel dat ik liet plaatsen in de Uitgeester, zo ging het balletje rollen," vertelt Vincent lachend. Ook grotere bedrijven meldden zich en zelfs internationale bedrijven. Het duurde dan ook niet lang voordat Groen Finance uit zijn jasje groeide. Er kwam personeel en Vincent moest op zoek naar een nieuw pand.

U vindt Groen Finance tegenwoordig dan ook op het bedrijventerrein aan de Westerwerf. Het team van Groen Finance is inmiddels drie man sterk. Een boekhouder heeft een stoffig imago maar daar is hier in het lichte, ruime kantoor niets van te merken. Het jonge en dynamische team van Groen Finance boekhoudt met plezier en dat stralen de dame en heren ook uit.

"Dit is de perfecte locatie voor ons bedrijf: het is voor bezoekende klanten ideaal omdat ze zo van de A9 het bedrijventerrein oprijden en er is goede parkeergelegenheid. Ook werken wij samen met het Uitgeester Notariaat dat op de eerste verdieping is gevestigd. Als een cliënt bijvoorbeeld een bv opricht kunnen we naar beneden lopen waar we snel verder worden geholpen," vertelt Vincent tevreden.

"Eigenlijk doen we alles qua administratie voor particulieren en bedrijven, zowel groot als klein," vertelt Vincent. "Aangiftes vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, maar bijvoorbeeld ook erfbelasting en het oplossen van specifieke fiscale problemen voor cliënten. Soms met behulp van fiscalisten van bekende kantoren zoals KPMG, want ook zij zijn onderdeel van ons vaste team." Daarnaast doen de heren veel interim-klussen, zij werken dan een aantal dagen per maand of per week intern bij een bedrijf. "We merken dat er behoefte is aan financiële ondersteuning binnen het mkb. Het is te duur om iemand in dienst te nemen en blijft toch altijd een risico voor de werkgever. Ideaal is het dan dat iemand van ons bijvoorbeeld 1 dag per maand langskomt om zorg te dragen voor financiële rapportages, budgetten, analyses, btw-aangiftes etc. Voor bedrijven een ideale oplossing en dit maakt het voor ons afwisselend en dynamisch," aldus Groen.

Vincent noemt zichzelf liever controller dan administrateur of boekhouder: "Een controller kijkt naar verbeterpunten in de toekomst, daarom doe ik ook graag de interim-klussen. Een administrateur of boekhouder kijkt meer naar het verleden." Inmiddels werkt hij zelf 2 tot 3 dagen op kantoor in Uitgeest en is hij de rest van de week extern bij andere cliënten aan het werk.

"We doen dus allerlei soorten boekhoudingen en we verzorgen die van a tot z. Als team bespreken we wel altijd alles na op het einde van de rit. Zo houdt iedereen binnen Groen Finance feeling met onze cliënten, zowel de grote als de kleine," vertelt Vincent die dan ook vaak tot in de avonduren bezig is. Ook de aangiftes van zijn particuliere klanten van het eerste uur blijft hij zelf doen: "Tja, het zijn allemaal dorpsgenoten en ik doe ze al zo lang, ik vind het lastig om dat uit handen te geven," legt Vincent uit.

Als u nog tegen fiscale of administratieve problemen aanloopt bij de afronding van uw boekhouding 2018 kunt u bij Groen Finance terecht. De tarieven liggen lager dan bij de grote administratiekantoren, ze hebben korte lijnen qua communicatie en Vincent zelf is 24 uur per dag bereikbaar. Voor bedrijven is het mogelijk om een fixed price af te spreken.

Tekst: Margreeth Anema