Afbeelding
Pixabay

FC Uitgeest: afgeschminkt, overtroefd en weggezet

Algemeen

UITGEEST- Ach, de ene wedstrijd is de andere niet bij onze jongens van FC Uitgeest. Na een serie overwinningen was er uit bij en in Velsen een klein bal demasqué. Niet verwacht en toch gekomen. Met 4-1 werd door FCU een pijnlijke maar verdiende nederlaag geleden tegen een fel en gretig Velsen dat in alle opzichten, met name in de eerste helft, beter was. Voortdurend werd geel en groen opgejaagd en nooit (op een kleine fase in de tweede helft na) slaagden de gasten erin zich onder de druk uit te voetballen. Zo kwam er een einde aan een mooie reeks van overwinningen.

FC Uitgeest startte in de bekende opstelling zij het dat Kick Smit niet beschikbaar was vanwege een vorige week opgelopen neusblessure. Het begin was nog wel aardig want al in de 1e minuut kon Jorn Brouwer aanleggen voor een schot. Direct daarna nam Velsen vol bravoure het heft in handen en werd FCU bij vlagen overlopen. Het resultaat bleef niet uit. Ongehinderd kon er worden voorgezet en de slimme Greveling scoorde beheerst.1-0. Velsen bleef aandringen. Snel, in de 14e minuut,  was het alweer raak. Een afgeketste bal belandde voor de voeten van Scholten die niet aarzelde en raak schoot. 2-0.

FC Uitgeest was daarna helemaal de weg kwijt. Geen bal viel meer goed en bijkans iedere actie bracht juist Velsen weer in balbezit. Dat kon natuurlijk niet lang goed gaan. In de 21e minuut was het ditmaal Kloosterboer die een scherpe voorzet tot doelpunt promoveerde.3-0.

Natuurlijk probeerde FC Uitgeest in de tweede helft het één en ander recht te zetten. Ze deden aandoenlijk hun best maar zo'n wedstrijd omdraaien is geen sinecure. Even mocht er gehoopt worden toen Lester Half in de 53e minuut uit een vrije trap netjes raak schoot. 3-1. Bijna was er in de 67e minuut de aansluitingstreffer maar zowel Max Dekker als Lester Half hadden het geluk niet aan hun zijde. Daarna was het toch weer Velsen dat de wedstrijd naar zich toetrok. Het was wederom Kloosterboer die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Fraai was zijn vrije trap en kansloos onze Sem Bleeker. 4-1.Natuurlijk was de wedstrijd daarna gespeeld en was er voor trainers en spelers huiswerk. Je vraagt je namelijk toch af hoe het kan dat het verschil met de vorige weken zo groot was? Ik heb vertrouwen genoeg dat het wel weer goed komt. Volgende week uit bij Boshuisen zullen wij de tegenstander weer ouderwets "afschminken, overtroeven en wegzetten".

De Afvallende Bal

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 15 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 19 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00