Strijdbaar Stormvogels onderuit | Uitgeester
een stevig gehinderde Romy Erkelens in actie
een stevig gehinderde Romy Erkelens in actie (Foto: Jelmer van Dam)

Strijdbaar Stormvogels onderuit

UITGEEST- Afgelopen zondag trad Stormvogels aan tegen het uit Veldhoven afkomstige SDO. De ploeg van Ton van Duijn speelt deze zaalcompetitie in een loodzware poule en wist tot dusverre slechts eenmaal een gelijkspel te halen. Dit weekend lagen er wellicht  kansen om het puntentotaal op te schroeven.

Ofschoon SDO al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong kwam, was Stormvogels niet onder de indruk.  Jeroen Kuijk wist de stand spoedig gelijk te trekken en zijn ploeg bleef in het verloop van de wedstrijd in het spoor van de bezoekers. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder hetgeen een spannende wedstrijd opleverde. De Veldhovenaren bleven weliswaar steeds aan de goede kant van de score, maar wisten niet verder los te komen dan twee punten verschil. De ploeg van Van Duijn toonde aan over wilskracht te beschikken en wist zich steeds terug te knokken. Dit resulteerde in een tussenstand van 7-8, waardoor de partij nog geenszins beslist was.

Na rust was het Ward Betjes die het evenwicht terugbracht.  Helaas kon de Uitgeester formatie hier niet lang van genieten. SDO wist twee maal  op rij tot scoren te komen en de ploeg van Van Duijn moest wederom in de achtervolging. Een trefzekere Romy Erkelens wist de marge weer naar een doelpunt verschil te verkleinen, maar kon niet voorkomen dat de opponent vervolgens uitliep naar een 10-15 voorsprong. De nog jonge Erkelens kreeg het overigens zwaar te verduren in een fysiek harde wedstrijd, maar liet zich niet uit de wedstrijd spelen.  Met nog 5 minuten op de klok kwamen onze dorpsgenoten nog terug tot 13-15 waarbij diezelfde Erkelens haar derde treffer van de dag kon noteren.  Het was echter niet genoeg voor de overwinnning.    "We hebben gevochten voor wat we waard waren, maar mijn ploeg was niet trefzeker genoeg", aldus Van Duijn, die desalniettemin na afloop toch tevreden was over het vertoonde spel.

Meer berichten