Woman of the match: Sandy
Woman of the match: Sandy Foto: aangeleverd

Koploper FC Uitgeest Vrouwen 1 vergroot afstand met concurrent in direct duel niet.

Algemeen

UITGEEST- Zondag was het zover. De vrouwen van Uitgeest mochten thuis aantreden tegen hun grootste concurrent in de strijd om het kampioenschap, Rkvv Velsen VR3. Trainer/coach Frits Walsmit probeerde zijn spelers op scherp te zetten en daarnaast enige zenuwen bij zichzelf te onderdrukken. Waar het team voorheen nog wel eens zenuwachtig aan de start stond bij zo'n belangrijke wedstrijd, leek dat nu wel mee te vallen. Ze hadden er zin in!

De thuisploeg had hetzelfde voor ogen als waar wedstrijdbalsponsor In4Hair Uitgeest voor staat: kwaliteit, een gezellige en ontspannen sfeer met natuurlijk een mooi resultaat. Ik denk dat we kunnen zeggen dat deze missie is geslaagd. Hoewel het resultaat nog net iets mooier had kunnen zijn. Dat de sfeer gezellig en ontspannen was, betekende echter niet dat er geen strijd geleverd werd. Beiden ploegen gaven 100% inzet, zonder onsportief te worden.

Uitgeest begon verreweg het best aan de wedstrijd. Al in de eerste minuten kregen Sophie Walsmit, Daniëlle Kortekaas en Anouk de Goede de kans om de supporters aan het juichen te krijgen, maar de enige geluiden waren oe's en aa's. Zo zag de goedspelende Anouk haar vrije trap vanaf 35m op de lat uiteen spatten. Hoewel Uitgeest de eerste helft zeker de betere was, werd dit pas vlak voor rust in cijfers uitgedrukt. Na een hoekschop van Velsen stoomde Anouk de Goede aan de linkerkant op richting vijandelijk doel. Via Daniëlle ging de bal naar de andere kant van het veld, waar Sanne Kaandorp de bal behendig bij spits Bo Smit afleverde. De ruimte was klein, maar Bo wist de bal langs de keeper en tussen de palen te krijgen, 1-0. Pas nadat Sandy een grote kans van Velsen onschadelijk had gemaakt, was het tijd voor thee.

Die laatste kans van Velsen leek een voorbode voor de tweede helft. Velsen begon met meer overtuiging te spelen en wist met opportunistisch voetbal de bal steeds vaker bij de grote en behendige spitsen te krijgen. Hoewel Uitgeest ook goed bleef voetballen, kon de tegentreffer bijna niet uitblijven. Een kwartier in de tweede helft was het raak, 1-1. Zaak voor Uitgeest om niet te verslappen en te blijven voetballen. Zowel Velsen als Uitgeest gingen voor de winst, waarbij Velsen na de goal zelfs met vier aanvallers ging spelen. Met over en weer nog de nodige kansen, bleef het een uitermate vermakelijke wedstrijd voor de toeschouwers. De stand bleef echter onveranderd, wat een terecht einduitslag opleverde. Hiermee vergroot Uitgeest haar voorsprong op deze directe concurrent niet, maar ziet het haar ook niet dichterbij ziet komen en doet het alsnog goede zaken.

Woman of the Match: Sandy. De strijd die zij wekelijks op de mat legt is ongeëvenaard. Deze wedstrijd ging zij mogelijk nog dieper. Ze wist een grote kans van Velsen onschadelijk te maken en bracht aanvallend het nodige gevaar. Klasse gespeeld!

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 13 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 17 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00