Training Herkennen en omgaan met dementie voor vrijwilligers | Uitgeester
Geen honderdplussers in Uitgeest
Geen honderdplussers in Uitgeest (Foto: aangeleverd)

Training Herkennen en omgaan met dementie voor vrijwilligers

UITGEEST- Dementie is een ziekte, die steeds meer mensen overkomt. Dat betekent dat we er allemaal mee te maken hebben of krijgen, in de privé-situatie maar ook op het (vrijwilligers)werk of in het dagelijks leven, bij de buren, in winkels, of gewoon op straat.

Dementie is enorm ingrijpend voor de mensen die het overkomt en hun omgeving. Dit wordt vaak versterkt doordat veel mensen het ziektebeeld niet herkennen en niet goed weten hoe ze op iemand met een dementie moeten reageren.

Voor vrijwilligers, die in aanraking kunnen komen met mensen met een dementie, of die er gewoon wat meer van willen weten verzorgen wij op woensdagavond 13 maart een training over herkennen en omgaan met dementie. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wat is dementie en hoe kan je het herkennen? Is het dementie of gewone vergeetachtigheid? Oorzaken van dementie en wat kan je doen?

Dag/tijd: Woensdag 13 maart 19.30-21.30 uur
Locatie: De Slimp, Dokter Brugmanstraat 188a Uitgeest
Docent: Teije Hooghiemstra (gepensioneerd arts) en Marianne Hekman (trainer Samen-Dementie-Vriendelijk).

De bijeenkomst is kosteloos, maar opgeven is wel noodzakelijk. Dit kan via de website van de Vrijwilligersacademie: www.vrijwilligersacademiebuch.nl .
U kunt ook bellen met het Vrijwilligers Informatie Punt (06 24178778) of bezoeken op maandag en woensdag 9.30-12.00 uur in de hal van het gemeentehuis Uitgeest.

Meer berichten