Paint a future en Toneelvereniging Vondel | Uitgeester
Een scene uit het toneelstuk 'Cloaca'
Een scene uit het toneelstuk 'Cloaca' (Foto: Facebookpagina Toneelvereniging Vondel)

Paint a future en Toneelvereniging Vondel

UITGEEST- In het laatste weekend van maart speelt Toneelvereniging Vondel het stuk "Cloaca" van Maria Goos. Een stuk over vier studenten, die elkaar al twintig jaar kennen, jaren na hun studietijd. Vriendschap, wat is er van geworden? Je kunt jaren vrienden zijn, elkaar heel lang niet gezien hebben, maar als je elkaar ontmoet is het meteen weer als vanouds, toch?

Schilderijen vormen een belangrijk onderwerp in het stuk. Acht schilderijen, geschilderd door een onbekende Groningse kunstenaar. Hoe kom je dan aan een mooie verzameling schilderijen? Vondel ging op stap en vond een luisterend oor bij "Paint a future". Paint a Future is in 2000 opgericht door kunstenares Hetty van der Linden. Over de hele wereld schildert ze met kinderen in achterstandsituaties. Ze vraagt de kinderen hun dromen te schilderen, zich voor te stellen dat de schilderskwast een toverstok is waarmee ze hun dromen kunnen waarmaken. Gerenommeerde kunstenaars uit tientallen landen laten zich door de kindertekeningen inspireren en verwerken zo'n tekening letterlijk in hun eigen schilderij. De schilderijen worden verkocht en met de opbrengst worden de dromen van de kinderen verwezenlijkt.

Van donderdag 28 t/m zondag 31 maart zullen de schilderijen van Paint a Future worden tentoongesteld in Dorpshuis de Zwaan en ze zijn dan uiteraard ook te koop.

De voorstellingen vinden plaats op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart, aanvang 20.15 uur en op zondag 31 maart, aanvang 14.15 uur.

Kaarten

Kaarten zijn te reserveren  t/m 13 maart via telefoonnummer 0251-211563, daarna 06-53513750.

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.paintafuture.org, via de Facebookpagina van Toneelvereniging-Vondel of via de website van Dorpshuis de Zwaan.

Meer berichten