Afbeelding
Foto: Pixabay

Zijn de velden op sportpark De Koog bespeelbaar dit weekend? FC Uitgeester Martin van Klinken legt uit..

Algemeen

UITGEEST- Standaard mannenteams die uitkomen in de 1e klasse en lager met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf 25 januari 2019 verplicht uit te wijken naar kunstgras bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (natuurgras), zo meldt FC Uitgeest op de website. Ook tijdens de wedstrijden die dit weekend gepland staan op sportpark De Koog zal deze nieuwe regel in acht genomen worden.

Martin van Klinken van de accomodatiecommissie vertelt: "Zaterdagochtend en zondagochtend zullen de velden op het sportpark gekeurd worden. Onze verwachting is dat het hoofdveld door vorst en neerslag niet bespeelbaar zal zijn. Wij gaan daarna kijken of het kunstgras bespeelbaar is, dit kan vaak lang aan: kunstgras is bespeelbaar tot -15 graden celcius. De veiligheid van onze spelers is echter het belangrijkst, mocht het kunstgras glad of besneeuwd zijn dan worden alle wedstrijden afgelast. De trainingen zijn al afgelast". Ook vult hij aan: "Als er sneeuw ligt op het kunstgras dan mag dit overigens niet verwijderd worden, dan zou namelijk het veld stukgaan". Als er niet gespeeld kan worden dan zal er een briefje bij de kassa worden opgehangen en dan gaat het sportpark dicht. Ook zal De Uitgeester geïnformeerd worden, houd onze Facebookpagina in de gaten dus. 

De KNVB probeert met de nieuwe regel de verschillen tussen het aantal gespeelde wedstrijden in de competitie zo klein mogelijk te houden zonder dat er nog meer midweekse wedstrijden moeten worden ingepland.Verenigingen die niet willen uitwijken, hebben op dit moment vaak al een achterstand opgelopen en het is niet eenvoudig om dit gelijk te trekken. Het aantal beschikbare inhaalmomenten is immers beperkt. In de periode van het weekend van 3 en 4 februari tot en met 4 en 5 mei staan er elke week competitieprogramma's gepland. Om de competitie eerlijk te laten verlopen, is bovendien het streven om de laatste twee programma's gelijktijdig te laten spelen.

Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 59 seconden geleden
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 17 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 20 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam gisteren
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Digitale krant