Foto: Kim de Witte

Stichting Kanjerwens zet Samuel in het zonnetje via Facebook

UITGEEST- Tijdens het verzamelen van kerstbomen bleek dat er in Uitgeest veel ondernemers in de dop rondlopen. Voor iedere boom die de kinderen verzamelden kregen zij 50 cent van de gemeente Uitgeest.

Ook de 10-jarige Samuel de Witte zette een verzamelactie op touw in het centrum van Uitgeest, en wel met een heel bijzonder doel: hij wilde 25 euro van de opbrengst schenken aan Stichting Kanjerwens. Stichting Kanjerwens laat wensen uitkomen van hele zieke kinderen zodat zij afleiding hebben tijdens hun behandeling. Samuel werd zelf getroffen door de ziekte van Kawasaki. Dit is een acute ontsteking aan de bloedvaten en slagaders die vooral voorkomt bij kinderen onder de 5 jaar, maar in enkele gevallen ook bij tieners en volwassenen. In Nederland zijn er per jaar zo'n 80 nieuwe kinderen die de ziekte moeten doormaken. Van de gevolgen van de ziekte kan de patiënt lang last houden.

Stichting Kanjerwens kreeg lucht van de inzameling van Samuel en deelde het bericht van De Uitgeester. Er kwamen reacties uit alle windstreken: Samuel en de andere kerstbomenverzamelaars uit Uitgeest die hem hielpen worden kanjers, toppers en helden genoemd. Het bericht, dat maar liefst 175 keer werd geliked kunt u terugvinden op de Facebookpagina van Stichting Kanjerwens. 

Meer berichten