Op naar een aardgasloze woning
Op naar een aardgasloze woning (Foto: Website gemeente Uitgeest)

Duurzaam Bouwloket adviseert bij verduurzamen woning

UITGEEST- Na 2050 moeten alle woningen in Nederland van het aardgas zijn afgesloten. Dit lijkt voor u nog ver weg. Maar op korte termijn kunt u toch te maken krijgen met deze transitie naar aardgasloos. Het Duurzaam Bouwloket van de gemeente Uitgeest kan u daarbij helpen.

Vanaf 2021 is er landelijk een planning waarin staat welke buurt wanneer van het aardgas afgaat. Op dit moment is het in veel gemeenten nog niet duidelijk waar een bepaalde energievoorziening komt. Wat kunt u doen om u hier alvast op voor te bereiden?

Duurzaam Bouwloket

Het Duurzaam Bouwloket helpt om de juiste keuzes te maken bij het verduurzamen van uw woning. Hoewel we nog niet precies weten wat de toekomst brengt aan duurzame energie infrastructuur in uw wijk. Worden het collectieve warmtenetten, biogas of misschien een individuele volledig elektrische oplossing voor uw woning?

Wel kunt u nu al veel maatregelen in de woning realiseren. Om zo de woning voor te bereiden op de aardgasloze. En dat geldt voor een hoek-, tussen- of vrijestaande woning. Of u woont in VvE (Vereiniging van Eigenaren), monument of stolpboerderij. Denkt u aan toepassen van hoogwaardige isolatie in de woning of inductie koken. Of het verwarmingssysteem geschikt maken om de woning te verwarmen met een lage temperatuur. En natuurlijk het zelfstandig opwekken van duurzame energie.

Vanuit het loket helpen wij u graag verder met alle vragen die er bij u opkomen over maatregelen die u nu in de woning kunt toepassen. U kunt u dan stapsgewijs voorbereiden op een aardgasloze woning. In onderstaand overzicht staan de verschillende maatregelen opgesomd.

Stap 1- Kleine maatregelen / bespaartips in huis
Stap 2- De woning isoleren
Stap 3- Goed ventileren
Stap 4- Eigen duurzame energie opwekken
Stap 5- Duurzaam verwarmen en koelen

Kijk voor meer informatie op: duurzaam bouwloket - stappenplan

Meer berichten