Foto: Pixabay

Cursus pentekenen bij De Nieuwe Kuil

UITGEEST- Je kent het misschien wel: tijdens een telefoongesprek teken je wat met je pen op een krant die voor je ligt. Er onstaan allerlei patronen of er doemt iets herkenbaars op het papier. Beeldend kunstenaar Ellen van Putten uit Beverwijk heeft van dit „doodlen" zoals het ook wordt genoemd, een kunst gemaakt. Jarenlang tekende ze dagelijks op deze manier de kranten vol met de welbekende Bic-pen, met diverse exposities door heel Nederland en België als resultaat.

Van Putten wil graag haar vaardigheden en kennis overdragen aan geïnteresseerden in deze heerlijke ongedwongen techniek. Met gebruikmaking van mooi oud papier, boodschappenbriefjes, kleine notities, of zelfs het oude huiswerk van je kind kun je de meest waardevolle tekeningen maken. Inspiratie haal je uit het dagelijkse leven, de natuur of van een kop uit de krant. Van Putten laat zien hoe je een eenvoudige pen kunt gebruiken om de mooiste tekeningen te maken.

Vanaf dinsdagavond 15 januari zal er weer een reeks van 6 lessen gegeven worden. Deze cursus is door individuele begeleiding geschikt voor zowel beginnende tekenaars als gevorderden. Starters zullen tijdens de eerste les op de hoogte gebracht worden van deze fijne techniek. Aanmelden kan door een berichtje te sturen naar ellenvanputten@kpnmail.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van De Nieuwe Kuil: www.denieuwekuil.nl of de website van Van Putten: www.ellenvanputten.com.

Meer berichten