V.l.n.r.: Hans Libbers, Ellen van Putten, Isabelle Willems, Nikki Kröder, Frits Smid, Rob Daniëls, Rob Daniëls, Ernie Gerrits en rechts onderin Frank Kraaijeveld Niet op deze foto: Tjarko van der Pol, Dirk Nab en Arno Bleeker
V.l.n.r.: Hans Libbers, Ellen van Putten, Isabelle Willems, Nikki Kröder, Frits Smid, Rob Daniëls, Rob Daniëls, Ernie Gerrits en rechts onderin Frank Kraaijeveld Niet op deze foto: Tjarko van der Pol, Dirk Nab en Arno Bleeker (Truus Zonneveld)

"Veldslag" leidt tot intrigerend landschap

Twaalf kunstenaars tekenden woensdagmiddag de sterren van de hemel. Op de vloer in de foyer van het Kennemer Theater blonk een smetteloos wit vel, 60 vierkante meter groot.

Klokslag 16.00 uur stipt stapten de kunstenaars, met kousenvoeten, het vel op. Terwijl het publiek hen vanaf de balustrade gadesloeg en achtereenvolgens een mannelijk model, een balletdanseres en twee muzikanten hen begeleidden, tekenden de kunstenaars geconcentreerd en onverstoorbaar door.  

Om 18 uur uur was het gigantische witte vel omgetoverd in een fascinerend zwart-wit landschap. Het eindresultaat van hun inspanningen wordt in delen opgehangen en is tot 7 februari bij KEK te bewonderen. Donderdag 7 februari om 19.30 uur, worden de tekeningen geveild. 

Meer berichten