Afbeelding
Foto: Ruben Noom 112-akersloot.nl

Heftige incidenten tijdens de feestdagen in Akersloot

Algemeen

AKERSLOOT – Het begon op eerste kerstdag: de brandweer van Akersloot werd rond kwart over zeven gealarmeerd voor een brand aan het Akerhof in Akersloot. Er werd direct opgeschaald waarna ook brandweer Uitgeest en de officier van dienst van de brandweer gealarmeerd werden. Ter plaatse bleek dat een winkel gelegen aan het Akerhof vol met rook stond. De rook was afkomstig van een mistgenerator die de winkel vol met rook zet na een inbraakalarm. Er was geen sprake van brand of een inbraak maar een deel van het plafond was naar beneden gekomen door een waterlekkage. Door de beweging van de vallende plafondplaten werd de mistgenerator in werking gesteld.

Op zaterdagochtend 29 december werd  de (vrijwillige) brandweer rond kwart voor elf wederom gealarmeerd, dit keer voor een buitenbrand aan de Delving in Akersloot. Ter plaatse stond er in de achtertuin van een woning een schuur in brand. De brand werd opgeschaald naar middelbrand waarna ook brandweer Uitgeest ter assistentie gealarmeerd werd. Voor de waterwinning werd er ook de tankwagen van brandweer Uitgeest gealarmeerd. Bij de brand raakte één persoon gewond. Deze kon ter plaatse door de ambulancedienst behandeld worden. Rond twaalf uur was de brand geblust. Voor de schadeafhandeling is Salvage gealarmeerd. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Daarna was het weer raak in het Akerhof op zaterdagmiddag 29 december. Dit keer betrof het een overval: twee jongens overvielen rond vijf uur Veldt`s Toko aan het Akerhof. De twee kwamen Veldt`s Toko binnen met een mes en bedreigde de winkelier. Hierna zijn de twee in onbekende richting gevlucht. 1 van de jongens was donkergetint en de andere had een masker op. Beiden hadden deze handschoenen aan. De waterlekkage waarvoor de brandweer uitrukte op eerste kerstdag bleek ook in Veldt's Toko te hebben plaatsgevonden.
 
Getuigen die mogelijk iets gezien hebben of in de omgeving iets verdachts hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. 

Bron: 112-akersloot.nl

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 6 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 10 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 12 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant