De winnaars: het dreamteam van De Vrijburg
De winnaars: het dreamteam van De Vrijburg Foto: Marianne Jonker

LCP Scholenbasketbaltoernooi groot succes

Algemeen

UITGEEST- Op de valreep van 2018 kregen de kids van groep zeven en acht van de Uitgeester basisscholen geheel volgens traditie de kans om de strijd met elkaar aan te gaan op de basketbalvelden tijdens het LCP Scholenbasketbaltoernooi op vrijdag 28 december. Voorafgaand aan het toernooi was het nog even spannend of ook dit jaar genoeg animo voor het toernooi zou zijn; uiteindelijk meldden vijf teams zich in aanloop naar de kerstvakantie aan. Desalniettemin gonsde het op de bewuste vrijdagochtend al om 10 uur van de spanning in de kantine en kleedkamers van de sporthal. Naast meer dan zestig kinderen waren ook een behoorlijk aantal ouders en leerkrachten naar De Zien afgereisd om hun team naar de overwinning te juichen.

In een roulatieschema werd gedurende de ochtend fanatiek gestreden, hierbij speelde elk team 4 wedstrijden tegen verschillende tegenstanders. Op alle velden was goed te zien dat er met veel plezier en enthousiasme gespeeld werd, niet alleen de kinderen maar ook de coaches gingen helemaal op in hun rol.
Na een korte lunchpauze kon 's middags met hernieuwde energie verder worden gespeeld in het knock-outschema van het toernooi. Hierbij hadden de overgebleven teams één kans om een ronde verder te komen, dit was dan ook duidelijk te merken aan het fanatisme dat er vanaf spatte in deze allesbepalende wedstrijden. Alle teams vochten voor wat ze waard waren, extra spannend was dat beide halve finales echte derbywedstrijden waren tussen de teams van de Vrijburg en de Molenhoek. Langs de kant deden de aanmoedigende kreten van ouders, opa's en oma's en bevlogen leerkrachten er nog een schepje bovenop.  
Uiteindelijk werd de strijd om de eerste plaats uitgevochten in een zinderende finale. Deze finale werd gespeeld door 'The Dreamteam' van de Vrijburg en 'De Molenhoekers' van de Molenhoek.

Beide teams lieten zien dat ze over een goed staaltje samenwerking en doorzettingsvermogen beschikten, maar uiteindelijk lieten de jongens en meiden van The Dreamteam de tegenstanders achter zich en sleepten de grote beker in de wacht. De tweede - en derde prijs werden met luid gejuich in ontvangst genomen door de teams van de Molenhoek, en ook de Wissel is in de prijzen gevallen door het winnen van de All Star schietwedstrijd.
Naast de officiële prijzen is er een creativiteitsprijs weggegeven aan het team met de origineelste naam, dit jaar is de creativiteitsprijs gewonnen door de "Bengels (basketbal engels)".

Het einde van de prijsuitreiking betekende helaas ook alweer het einde van deze gezellige dag. Alle kinderen vertrokken met rode koppies terug richting huis, terwijl de velden werden opgeruimd en de hal werd schoongemaakt.

Namens de organisatie rest mij enkel nog het uitspreken van dank naar alle partijen die er voor gezorgd hebben dat ook deze editie van het toernooi weer is geslaagd. Alle kinderen, ouders en leerkrachten bedankt voor jullie enthousiasme en sportiviteit gedurende de dag. Alle LCP leden hartelijk dank voor jullie inzet en vrijgemaakte tijd.
Hopelijk tot volgend jaar!
 

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 12 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 16 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 18 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant