De nieuwjaarsduik in 2017.
De nieuwjaarsduik in 2017. Foto: Ger Bus

Nieuwjaarsduik Zwaansmeer slaat een jaartje over

Algemeen Uitgeest

UITGEEST - Een domper voor de Uitgeesters die het jaar op 1 januari fris van start wilden gaan: de nieuwjaarsduik in het Zwaansmeer gaat niet door. Op 9 december maakte Stichting Zwembad de Zien dit bekend via hun Facebookpagina, tot grote teleurstelling van veel inwoners van Uitgeest. Het gerucht ging al snel dat dit te wijten was aan een gebrek aan vrijwilligers. Door het lang aanhoudende mooie weer deze zomer hebben de vrijwilligers zich een slag in de rondte gewerkt, zouden er daarom mensen afgehaakt zijn? De Uitgeester sprak met Jacqueline Dozy, evenementencoördinator van Stichting Zwembad de Zien.

"Wij vinden het zelf ook ontzettend jammer dat het dit jaar niet mogelijk is om de nieuwjaarsduik te organiseren, helaas kampen we een gebrek aan vrijwilligers. We hopen natuurlijk dat we het volgend jaar weer op kunnen pakken. Of het prachtige en langdurige zomerseizoen meegespeeld heeft in het tekort aan vrijwilligers durf ik niet te zeggen. Ik kan wel zeggen dat er enorm veel komt kijken bij de organisatie van de nieuwjaarsduik: tenten moeten worden opgezet, spullen zoals geluidsapparatuur moeten naar de locatie gebracht worden, er moet warme chocomel worden geschonken. Hiervoor zijn tal van vrijwilligers nodig die het liefst de hele dag beschikbaar moeten zijn," aldus Jacqueline.

Stichting Zwembad de Zien is geen bedrijf, zoals veel mensen misschien denken. De Stichting met alle bijbehorende werkzaamheden wordt gerund door een club enthousiaste vrijwilligers. De vrijwilligers zijn verdeeld in werkgroepen; er is bijvoorbeeld een werkgroep kassa, een werkgroep techniek, er zijn watermakers en er zijn ook bijvoorbeeld sleuteldragers. Deze vrijwilligers zijn nodig om tijdens normale openingsdagen het zwembad draaiende te houden. Veel van deze werkgroepen staan te springen om nieuwe vrijwilligers.

De organisatie van de nieuwjaarsduik valt onder de werkgroep evenementen, ook voor deze werkgroep worden er vrijwilligers gezocht. "Een hele leuke groep, we hebben ontzettend veel lol onderling," vertelt Jacqueline. Jaarlijks worden er evenementen georganiseerd zoals Halloween, de Winterfair, de zwem4daagse, paaseieren zoeken en hondenzwemmen, meestal in combinatie met andere verenigingen zoals de Scouting of het Zienhouse. "In de aanloop naar een evenement komen we een aantal keer samen in de avonduren, tijdens het evenement ben je als vrijwilliger de hele dag aanwezig als je dat wilt," vertelt Jacqueline.

U kunt als vrijwilliger zelf bepalen hoeveel tijd u aan uw werkzaamheden wilt besteden, daar bent u helemaal vrij in. Alle hulp is welkom!

Als u zich wilt aanmelden als vrijwilliger dan kan dit via info@zwembad-dezien.nl.

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 9 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 13 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 15 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant