Afbeelding
Foto: Anita Webbe

FC in de “geest” van Walking Football

Sport Uitgeest

UITGEEST -  "Nee Willem, je mag niet rennen". "Die bal is te hoog scheids! Oh ja, er is geen scheids". "Peter, speel die bal nou eens in de voeten en niet voor me". "Nou, René dit tempo kun je wel aan". Uitgeester humor is nooit ver weg maar het is ook de kern van Walking Football namelijk, je wandelt naar de bal, met de bal en van je tegenstander af. Het is een spelletje met de bal, het lijkt op voetbal maar is het tegelijkertijd ook weer niet.

Donderdagavond 13 december 2018 in de kantine van FC Uitgeest. Ruim veertig mensen hebben zich verzameld om op uitnodiging van de voetbalclub en het Nationaal Ouderenfonds geïnformeerd te worden over een nieuw en in Nederland steeds populairder wordend fenomeen namelijk Walking Football. Wat dat is? Koen de jong, Junior projectmedewerker Old Stars Walking Football legt uit. "Het is een in oorsprong in Engeland ontstane vorm van voetbal waarbij hardlopen verboden is, er geen fysiek contact is toegestaan en de bal niet boven heuphoogte geschoten mag worden. Daarnaast speel je in de 6 tegen 6 vorm en is er geen keeper. Het doel is om door middel van deze spelvorm ouderen van ongeveer 55+ weer te laten bewegen maar het is natuurlijk ook heel goed te doen voor oud-voetballers die fysiek nog van alles doen".

De uitleg is helder maar het merendeel van de bezoekers is natuurlijk gekomen om het te doen. Ruim 25 zijn het er uiteindelijk. Dus wordt er omgekleed, is er op het veld een warming up en worden de teams ingedeeld. Leuk is dat vanuit IJmuiden een aantal oud-Telstar spelers, die het spelletje al een tijdje spelen, de oversteek over het kanaal hebben gemaakt om ons wegwijs te maken in de geheimen van het spel. Drie kwartier later komen de deelnemers toch enigszins bezweet van het veld. De reacties zijn divers: "Mij te statisch", "Gaat sneller dan ik dacht" , "Moeilijk om goed positie te kiezen". Het zijn maar enkele van de vele reacties na afloop. Het merendeel ervan was echter positief en men vond het een leuke ervaring. Dus wordt er na afloop besloten om voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie op zondag 6 januari 2019 wederom een speelsessie te organiseren. De Afvallende Bal zal wederom van de partij zijn. Alleen zal ik dan sneller proberen te zijn.

De Afvallende Bal

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 8 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 12 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 14 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant