Modelspoorclub FABO gaat een nieuwe spoorbaan maken.
Modelspoorclub FABO gaat een nieuwe spoorbaan maken. Foto: Aangeleverd

Modelspoorclub FABO bouwt nieuwe spoorbaan

Algemeen Uitgeest

UITGEEST - De modelspoorclub van de FABO gaat een nieuwe spoorbaan bouwen! De oude baan vertoont steeds meer mankementen en onderdelen zijn bijna niet meer te repareren of te vervangen. Daarnaast vergt het op- en afbouwen van deze baan zoveel tijd, dat deze in de praktijk nagenoeg niet wordt gebruikt.

De nieuwe baan gaat kleiner worden met meer details. Het landschap wordt zo gemaakt dat het in meer verschillende landen zou kunnen liggen. De details bestaan vooral uit bewegende onderdelen in de dorpen en landerijen. Er wordt gekeken of er naast treinen ook auto's kunnen rijden in het landschap. De plannen zijn nog niet uitgewerkt maar de ideeën zijn er zeker.

Ben je enthousiast geworden, 14 jaar of ouder en wil je meebouwen aan de nieuwe baan? Meld je dan aan als lid van deze club. Gebruik hiervoor het aanmeldingsformulier dat je kunt vinden op de website van de FABO www.fabouitgeest.nl. Hier is ook informatie over de modelspoorclub te vinden. Van september t/m mei is de modelspoorclub elke dinsdagavond bezig met het bouwen van de spoorbaan.

De leiders en leden van de modelspoorclub hebben veel ervaring. Zij kunnen je veel leren op gebied van terreininrichting, verven en verschillende bouwtechnieken. Leden bouwen aan de grote baan of een bak met een stuk eigen spoor en terreinindeling. Deze bakken worden zo gemaakt dat ze aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Alle onderdelen ontwerp en bouw je zelf. Verder kan er ook worden gebouwd aan bouwdozen van kant-en-klare modellen. De modellen worden in elkaar gezet en geverfd en indien mogelijk wordt er een stukje terrein omheen gebouwd. Een leuke club voor een gezellige avond bouwplezier.

Wil je liever naar een andere club van hobbyvereniging FABO? Kijk dan naar het aanbod van de clubs op de website www.fabouitgeest.nl. Er zijn diverse clubs voor jongens en meisjes waarbij plezier en creativiteit vooropstaat. Je kunt van september t/m mei elke doordeweekse avond bij een club terecht. We zoeken nog leden voor de modelbouw junioren, elektroclub en 12+ timmerclub.

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 14 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 18 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 20 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant