Afbeelding
Foto: Aimée Kniese

Sinterklaas vergeet bijna Basisschool De Vrijburg

Algemeen Uitgeest

UITGEEST - Vanochtend was het zo ver en bezocht Sinterklaas Basisschool de Vrijburg. Om 8:20 uur verzamelen de leerlingen zich op het schoolplein. Het is nog donker maar dit doet ze niets, want even later staat het plein vol enthousiaste kinderen en ouders.

Na tien minuten rent de eerste Piet het schoolplein op, maar Sint is nergens te zien. Piet vertelt de kinderen dat Sinterklaas een nieuwe hobby heeft: vissen. Dat kan een ding betekenen: de Sint is bij De Kuil aan het vissen. De kinderen lopen in een lange stoet, op de voet gevolgd door hun ouders, naar het meer. Uit volle borst zingen de leerlingen alle sinterklaasliedjes die zij kennen. Piet had gelijk: Sinterklaas is bij De Kuil aan het vissen. Hij vindt het zo leuk, zijn nieuwe hobby, dat hij De Vrijburg simpelweg vergeten is. De kinderen lijken hier niet boos om te zijn, ze vinden het al spannend genoeg om Sint te zien.

Sinterklaas, zijn Pieten, de kinderen en alle ouders lopen terug naar de school. Hij heeft nog een drukke dag voor de boeg, waarin hij alle klassen bezoekt.

Afbeelding
Afbeelding