Staande van links naar rechts: wethouder Cees Beentjes, Cora Lommers, Evelien Plaisier, Gerrit van Duijn, Ellen Sijm, Arie de Bruijn, Fred Maquiné, Loekie Weijers, Sjaak de Groot, Hetty Franzani en Martin Teunissen. Zittend voorste rij: Dorien Rutten, Sita Castricum, Elly Stuijt, Thea Kater en Nel Groen.
Staande van links naar rechts: wethouder Cees Beentjes, Cora Lommers, Evelien Plaisier, Gerrit van Duijn, Ellen Sijm, Arie de Bruijn, Fred Maquiné, Loekie Weijers, Sjaak de Groot, Hetty Franzani en Martin Teunissen. Zittend voorste rij: Dorien Rutten, Sita Castricum, Elly Stuijt, Thea Kater en Nel Groen. (Foto: Maria Sabel)

Wethouder Cees Beentjes feliciteert Lees Lokaal Uitgeest met 13 gecertificeerde vrijwilligers

UITGEEST - De meeste Uitgeesters zijn inmiddels bekend met het Lees Lokaal: een plek waar Uitgeesters hun eigen boeken kunnen ruilen voor een boek uit de Lees Lokaalcollectie. Lees Lokaal doet echter nog veel meer: een van haar belangrijke nevenactiviteiten is het helpen van anderstaligen bij het vergroten van hun kennis van de Nederlandse taal, en het zich thuis gaan voelen in het praten in het Nederlands met anderen.

Gezien de stijgende lijn in het aantal deelnemers op de maandagochtend, dinsdag- en vrijdagmiddag een door hen zeer gewaardeerd initiatief. Sinds de herfstvakantie hebben een 13-tal vrijwilligers van Lees Lokaal de basiscursus "Taal voor het leven" gevolgd bij Nel Groen, cursusleidster van de Stichting Lezen en Schrijven. Een cursus die hen enorm veel heeft bijgebracht over hoe je anderstaligen het beste kunt helpen om "over de drempel te stappen" en in het Nederlands een gesprek aan te gaan met onder andere buren, vrienden, docenten en winkeliers. Afgelopen vrijdag 30 november kregen deze vrijwilligers uit handen van wethouder Cees Beentjes allemaal hun certificaat uitgereikt.

Meer berichten