Afbeelding
Foto: gemeente Uitgeest

Gemeente Uitgeest plant 165 nieuwe bomen aan

Algemeen

Met de vervanging en aanplant van 165 nieuwe bomen wordt Uitgeest weer flink groener. Het gaat om lijsterbessen, knotwilgen en bolesdoorns. Daarvan zijn er 50 ter vervanging van bomen die door ziekte en droogte zijn uitgevallen of dreigen uit te vallen. De werkzaamheden vinden plaats langs de Geesterweg, de Uitgeesterweg en de Beatrixlaan en duren tot het einde van het jaar.

Geesterweg

Langs de Geesterweg staan 39 lijsterbessen en daarvan zijn er 15 aangetast door diverse zwammen en ziektes. Voor alle bomen geldt dat zij aan het einde van hun levensduur zijn. "Wanneer de overige bomen blijven staan, bestaat de kans dat er meer bomen de komende jaren gaan uitvallen. De gemeente heeft besloten om nog dit jaar alle lijsterbessen te rooien en te vervangen door resistente iepen", aldus wethouder Cecilia van Weel (Beheer een onderhoud openbare ruimte).
Na het rooien van de 39 lijsterbessen worden 60 bomen langs de Geesterweg geplant. Daarnaast planten wij nog 50 knotwilgen extra langs de Uitgeesterweg.

Beatrixlaan

Aan de Beatrixlaan ter hoogte van het winkelgebied staan 10 bolesdoorns die 15 tot 20 jaar oud zijn. Bij de aanplant is onvoldoende grondverbetering toegepast. De bomen zijn op een enkeling na nooit goed tot ontwikkeling gekomen. Wethouder Cecilia van Weel: "We gaan de grond verbeteren en planten nieuwe bolesdoorns zodat het centrum weer een mooier en groener beeld krijgt. De eerste 4 bomen aan de noordzijde gaan we in december vervangen. De andere 6 bomen aan de winkelierszijde vervangen we in februari omdat de feestverlichting nu nog in de bomen hangt".

Contact

De gemeenteraad heeft in juni 2016 het Groenbeleidsplan vastgesteld. Daarin is afgesproken dat de gemeente het aantal bomen met 1.270 uitbreidt naar 6.700. In de komende jaren zult u dus vaker extra aanplant van bomen in de gemeente aantreffen.
Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de wijkbeheerder John Blokker. Hij is bereikbaar via het algemene nummer 14 0251.

Hotel Van der Valk in Akersloot.
Nieuwe buren op splitsing Uitgeest- Akersloot 4 minuten geleden
Maak jij ook zo'n prachtige foto?
Fotowedstrijd voor jongeren in Kasteeltuin Assumburg 59 minuten geleden
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 17 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 21 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 23 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Digitale krant