De ploeg van KV Stormvogels
De ploeg van KV Stormvogels Foto: aangeleverd

Zaalseizoen Stormvogels van start

Algemeen

Afgelopen zondag was de start van het microseizoen voor de ploegen van KV Stormvogels. Het eerste team trad aan tegen het Brabantse DKB (Best). De Uitgeesters hebben het niet getroffen met de indeling;  zij zullen de strijd aan moeten gaan met voornamelijk tegenstanders uit Zuid Holland en Brabant, hetgeen lange reistijden tot gevolg zal hebben. Zondag was Stormvogels echter de ontvangende ploeg. Trainer/coach Ton van Duijn kon geen inschatting maken van de speelwijze van opponent, maar beschikte wel over de kennis dat DKB op het veld in de tweede klasse uitkomt en daar in de bovenste regionen meedraait. Bij voorbaat een geduchte ploeg.  Het was dan ook onfortuinlijk dat Van Duijn in deze wedstrijd niet kon beschikken over maar liefst 4 basisspelers, maar desalniettemin kon er een volwaardige ploeg worden opgesteld. Bovendien een ploeg die niets te verliezen had.

DKB wist al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen, waarna de, naar later bleek, zeer trefzekere Eveline Nootebos de stand gelijk trok. De opponent wist onze dorpsgenoten in de fase die daarna volgde te overrompelen en liep in korte tijd uit naar een 1-4 voorsprong. Toch wist Stormvogels zich bijzonder goed te herpakken, kwam halverwege de eerste helft op gelijke hoogte (6-6)  en wist boven verwachting de stand bij rust nog steeds in evenwicht te houden (11-11).

Van Duijn kon niet anders dan tevreden zijn met het vertoonde spel en spoorde zijn ploeg tijdens de onderbreking aan om het behaalde niveau vast te houden.  Wellicht was er een kleine stunt in de maak…

Stormvogels begon echter niet scherp aan de tweede helft. Net als bij aanvang van de wedstrijd domineerde DKB in de beginfase en toonde bij vlagen hoogstaand korfbal met veel individuele klasse. De bezoekers kwamen op een riante 11-18 voorsprong, waarna het verzet was gebroken. Scorend kwam Stormvogels pas in de 10e minuut weer in  beeld ( een treffer van Ward Betjes), waarna de ploeg van Van Duijn zich weer goed op de kaart zette. De ontmoetting met DKB eindigde uiteindelijk in een doelpuntrijke 19-25 nederlaag, waarin Van Duijn kon berusten.

"Deze tegenstander was een maatje te groot, maar ik heb genoten van beide ploegen", aldus de coach.

Afbeelding
JongerenTop Noord-Holland Noord op 11 april in Schagen 1 uur geleden
De bestelbus kan waarschijnlijk op de schroothoop.
Resultaten pilot bekend 28 mrt, 12:00
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00