Lenette Knaap
Lenette Knaap Foto: aangeleverd

FC Uitgeest Vrouwen 1 niet te stoppen

Sport

Met een nog altijd ongeslagen status stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen SVIJ VR1 op de agenda. Hoewel het buiten koud is, schijnt voor FC Uitgeest VR1 nog altijd de zon. Ze hebben nog geen punt verloren en staan daarom fier bovenaan de ranglijst. Zaak om dat wedstrijd per wedstrijd vast te houden.

Net als wedstrijdbalsponsor onderhoudsbedrijf Fred v.o.f.  bezit Uitgeest deskundige en veelzijdige spelers, die samen zorgen voor het onderhouden van een stabiele fundering. Met Demi Welboren in het doel, als invaller voor de helaas nog altijd geblesseerde Danique van Weelden, schoot Uitgeest uit de startblokken. Dankzij de stabiele basis van de thuisploeg kon jongeling Demi zich moeiteloos voegen in dit team. Al in de 2e min. gaf Anouk de Goede een diagonale pass richting Lotte Smit, die fantastisch in de verre hoek schoot, 1-0. Gedurende de eerste helft bleef Uitgeest dominant, maar wist het niet alle kansen te benutten. Tot vlak voor rust. De perfecte aanname bij Bo Smit gevolgd door een sublieme steekpass op Anouk de Goede, die het een net zo mooi gevolg gaf door tussen drie man door in de verre hoek te pegelen, zorgde voor de 2-0.

De tweede helft was voor de zusjes Kortekaas. Ook liet Bo-Steekpass-Smit weer haar goede inzicht zien door Anouk de Goede nogmaals weg te sturen met een steekpass. Anouk gaf deze bal voor, welke de keeper bereikte maar werd losgelaten. Daniëlle Kortekaas zorgde voor het storen van de keeper, zodat Roxanne Kortekaas kon afronden, 3-0. Diezelfde Roxanne mocht twintig minuten later ook de 4-0 vanaf 11m binnenschieten, nadat Lotte, weggestuurd door Lenette Knaap, niet meer reglementair van de bal kon worden gezet door de tegenstander. Het laatste doelpunt kwam op naam van Daniëlle. De uitstekend spelende Floor Glorie kwam weer eens voor haar man en vervolgde met een steekpass op Lenette. Zij verlengde de bal op Daniëlle, die twee man voorbij liep en vervolgens de bal langs de keeper schoof, 5-0.

Een bijzonder stabiele wedstrijd van de kant van Uitgeest. De tegenstander heeft geen enkele mogelijkheid gehad. Zo blijft het zonnetje heerlijk schijnen voor de dames van Uitgeest met 21 punten uit 7 wedstrijden.

Woman of the Match: Lenette Knaap.  Ze won vrijwel al haar duels, was een verbindende speler op het middenveld en bood aanvallend de juiste ondersteuning. Dat maakt haar de echte uitblinker van deze wedstrijd.

Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 3 uur geleden
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 5 uur geleden
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 23 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 19 apr, 12:00
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 19 apr, 10:00
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00