Thuisbij - het dagboek van Jan

Column

Wat ooit als therapie is begonnen, mondde uit in een dagboek met boeiende en soms ontroerende verhalen. In deze column schrijft Jan Baaij over zijn dagen bij Thuisbij Uitgeest.

"Rob en zijn vrouw Truus luisterden ontroerd naar het Thuisbij-gemengd koor."

Vrijdag 9 november 2018

Mijn vaste ophaalster was deze vrijdagmorgen afwezig wegens ziekte. Dat is voor Thuisbij niet een echt probleem, daar trekken ze zo te zeggen een blik vrijwilligers open en dus was daar om half tien duwster Erica. Het duwen viel haar redelijk zwaar. Ik hoorde achter mij haar ademhaling duidelijk zwoegen. Ik schijn dus toch een tamelijk zwaar persoon te zijn. We haalden zoals gewoonlijk collega Thuisbij-er Nel op. Die was zoals gewoonlijk best te spreken. Nel heeft 's ochtend altijd haar beste bui. Eenmaal bij Ilona bereidden wij ons voor op de felicitatie van chauffeur Rob, die was eergisteren jarig. We zongen vandaag zijn door Jan gemaakte feestlied. De aanwezigen zongen het op de bekende melodie van Tulpen uit Amsterdam. Rob en zijn vrouw Truus luisterden ontroerd naar het Thuisbij-gemengd koor. Later zongen de aanwezigen het lied nog een keer voor Marrigje, onze gymjuf. Die was bij de eerste uitvoering nog niet binnen. Ze was net als Rob en Truus ontroerd. We hebben bij ons koor twee Riet-ten. De tweede is nog maar nieuw bij de club. Zo gaat dat bij Thuisbij.

Met de regelmaat van de klok stapt er een nieuw lid binnen. We hebben er nog een nieuw lid bij, maar daarvan is uw kronikeur de eigen naam nog niet machtig, die houden de lezers nog te goed, beloofd is beloofd. Vanavond is er weer damesvoetbal op de tv. Onze Oranje-dames spelen een zeer belangrijke wedstrijd tegen de dames van Zwitserland. Als ze het goed doen mogen de Nederlandsen te zijner tijd naar het wereldkampioenschap ergens in Zuid Amerika. We kijken en duimen. Mijn rechter pink is nog niet geheel genezen. Oké, het gips is er af, maar ik typ nog met één hand (links), de andere doet nog veel pijn. De dames van Thuisbij bieden allerlei wijze raad, met name onze Nel. Ik moet met mijn pijnlijke hand in de wisselbaden (warm-koud), ik moest die hand om en om dompelen. Maar zij bereidde mij voor op voorlopig nog een pijnlijke hand.

En Nel van 97 jaar kan het weten. Ze heeft tenslotte zelf zo'n hand gehad. In de hal van Geesterheem staat een kanjer van een (gehaakte) paddenstoel. Het kunstwerk is gemaakt door een zuster. Haar naam staat er niet bij, maar die houd je van zo'n reuze paddenstoel in dit huis niet lang geheim. Daarom zetten wij die er in onze rubriek gewoon bij. De creatieve haakster luistert naar de naam Leonie. Onze hulde gaat hier bij.

Lees alle dagboek verslagen op http://uitgeest.thuisbij.eu/dagboek-van-jan

Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 11 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 15 uur geleden
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 17 uur geleden
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Digitale krant