Daniëlle Kortekaas
Daniëlle Kortekaas Foto: aangeleverd

Strijdvaardig FC Uitgeest Vrouwen 1 laat zich niet van de wijs brengen.

Algemeen

De vrouwen van Uitgeest hadden deze zondag een lastige uitwedstrijd voor de boeg: namelijk tegen het goed voetballende Overbos VR2. Het late tijdstip van de wedstrijd bood een mooie gelegenheid voor een verzorgde gezamenlijke lunch voorafgaand aan de wedstrijdbespreking. De boodschap van de trainer luidde ongeveer hetzelfde als vorige week; scherp starten en alert zijn in de positieovernames.

Het werd een lastige wedstrijd. Al vrij snel werd duidelijk dat de scheidsrechter weinig waarde hechtte aan consistentie en daarbij de thuisploeg regelmatig bevoordeelde. Zaak voor Uitgeest om zich niet van de wijs te laten brengen en gefocust te blijven. En dat deden ze: binnen tien minuten stond de 0-1 op het scorebord. Roxanne Kortekaas lanceerde zusje Daniëlle Kortekaas, die de assist gaf op de goedspelende Lotte Smit. Toch bleef Uitgeest op haar hoede en moest het de frustraties richting scheidsrechter in bedwang houden, die nam namelijk een aantal dubieuze beslissingen. Vlak voor rust kregen zij iets meer zuurverdiende lucht, nadat Sandy een goede balcontrole opvolgde met een uitstekende pass op Bo Smit. Het schot van Bo werd gekeerd door de keeper, maar Daniëlle stond als altijd klaar om de rebound binnen te tikken: 0-2.

De rust had de scheids geen goed gedaan. De tweede helft werd een opeenstapeling van arbitraire dwalingen. Anouk Vrouwe kreeg een gele kaart na een gelijkwaardig duel. Trainer/coach Frits Walsmit werd voor het eerst in zijn 33-jarige trainerscarrière uit de dug-out gestuurd, omdat hij vroeg hoe lang Anouk op de bank moest plaatsnemen. Kelly Selvius kreeg een vrije trap tegen, omdat zij haar eigen naam riep om de bal te koppen, terwijl zij dit al de hele wedstrijd had gedaan. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Op het moment dat Uitgeest met tien man kwam te staan, werd de druk van Overbos opgevoerd. Zeker nadat zij de 1-2 maakte uit een onterecht gegeven vrije trap. Eenmaal weer in volledige formatie kon Uitgeest beter onder de druk vandaan voetballen, waarbij de goede duelkracht van Floor Glorie en Dana Half erg belangrijk was alsmede de meevoetballende invalkeeper Daphne Mostert. Halverwege de tweede helft kwam dan eindelijk de verlossing. Bij de hoekschop werd Bo in een wurggreep naar de grond getrokken, maar de scheidsrechter liet doorvoetballen. Een zeldzaam goede beslissing, zo bleek. De bal kwam via verschillende voeten in zicht van de niet aarzelende Daniëlle, die de bal laag in de hoek schoof, 1-3.

Uitgeest heeft zich volwassen geweerd tegen de externe factoren en zegeviert als terechte winnaar, waarmee het de koppositie nog maar eens verstevigt..

Woman of the Match: Daniëlle Kortekaas. Ze heeft gewoon een neusje voor de goal, staat altijd op de goede plek. Met twee doelpunten en een assist in deze wedstrijd daarom een echte uitblinker.

Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.